Moj brat je ranjen 1999. na Kosovu, slavimo dan kada je ostao živ: Prvotimci Partizana posetili izložbu posvećenu jednom od najvećih zločina prema Srbima (FOTO)

 
 ≫ 
  • 6

Crno-beli posetili izložbu Ministarstva odbrane i podelili neke od svojih iskustava

Rukovodstvo i igrači fudbalskog kluba Partizan, obišli su izložbu Ministarstva odbrane "Odbrana 78", u danu posvećenom promociji ustanova kulture "Noć muzeja".

Predsednik kluba Milorad Vučelić rekao je da ta izložba ima istorijski značaj i da budi emocije u vezi sa brutalnom agresijom na našu zemlju. Ocenio ju je kao impresivnu i dodao da bi trebalo što duže da bude dostupna posetiocima.

- Smatram da je NATO bombardovanje jedan od najvećih zločina modernog čovečanstva u kome su se udružile određene zemlje, kršeći sve povelje UN i međunarodno pravo, napadajući jednu nezavisnu državu i kažnjavajući one koji ni za šta nisu bili krivi - kazao je Savo Milošević, trener crno-belih.

Foto: Minstarstvo odbrane Republike Srbije

Milošević je dodao da postavka u Muzeju grada Beograda spada među ona mesta od važnosti za srpski narod koje svi treba da posete, a naročito imajući u vidu da ima mladih, rođenih posle 1999. godine, koji nisu ni svesni šta se sve tada događalo, a to je nešto što ne smemo da zaboravimo.

Brat prvotimca Bojana Ostojića, Zoran bio je među srpskim borcima tokom bombardovanja zbog čega za Bojana ova postavka ima posebnu emotivnu vrednost.

- Utisci su veoma jaki, naročito kada se obiđe soba posvećena deci nastradaloj tokom NATO bombardovanja. Kada je bilo bombardovanje 1999. godine, bio sam dete, imao sam 15 godina, a moj najstariji brat Zoran bio je ranjen na Kosovu i Metohiji u mestu Glogovac, i prisećamo se toga i svakakvih informacija koje smo tada dobijali o njemu, ali, na sreću, on je danas živ i zdrav i slavimo taj datum - naglasio je Ostojić.

Foto: Minstarstvo odbrane Republike Srbije

Izložba "Odbrana 78" prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije i posvećena je između ostalog stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima među kojima je bilo i mnoštvo dece.

Podeljena je u osam celina, a među eksponatima su i video i štampani materijali koji su prvi put prikazani javnosti. Autor je Dušan Jovović.

VIDEO - Savo Milošević o prepucavanju Karadžića i Vučelića

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    18. maj 2019 | 20:33

    Postovanje za legendu Milosevica sto je svoj tim odveo na mesto koje svako od nas treba da poseti!

  • Nk

    18. maj 2019 | 22:54

    Ovako bi trebali i Terza i Covic da urade pa da deca shvate sta je licemerje!Svaka cast Milosevicu i momci srpski sinovi!!!

  • Deki2711

    18. maj 2019 | 21:36

    Vucelic je trebao da kaze nesto o svojoj krivici i krivici drugih da smo to doziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA