Sramota i odvratno, da je bilo gde golman odbio da izađe, vukli bismo ga po terenu! Kris Saton oštar prema Arizabalagi

 
  • 1

Žestoka osuda za golmana Čelsija i kraj za Sarija

Bivši igrač Blekburna, Čelsija i Seltika Kris Saton rekao je šta misli o potezu Kepe Arizabalage da ne izađe s terena kada je menadžer Mauricio Sari pozvao izmenu i hteo na teren da pošalje Vilija Kabaljera.

Kepa je u 119. minutu finala Liga kupa odbio da napusti igru iako je Kabaljero već stajao pored aut linije, a Sari besneo što prvi golman Plavaca ne poštuje njegov izbor.

Kabaljero se vratio na klupu, a Kepa je primio četiri gola u penal seriji nekoliko minuta kasnije i to je bilo dovoljno da Mančester Siti osvoji trofej.

-Posle ovoga Kepa nikad više ne bi trebalo da igra za Čelsi. Da odbije izmenu, to je sramota, odvratno je. Nikad nisam tako nešto doživeo na fudbalskom igralištu. Potpuni nedostatak poštovanja prema menadžeru, a kakav primer daje klincima koji igraju neke amaterske lige? - napisao je Saton.

Saton je potom ocenio da će se ovaj incident odraziti na ionako poljuljanu reputaciju italijanskog trenera.

- Da se ovo desilo u bilo kom klubu za koji sam igrao tokom karijere, sami bismo odvukli golmana s terena. Zašto niko od igrača Čelsija nije uradio ništa na Vembliju? - piše Saton i dodaje da je Sari kasnije mogao da opere obraz bar time što će kazniti svog igrača.

- Umesto toga je rekao da golman ništa nije pogrešio, a svi smo videli koliko je pobesneo i kako se sjurio ka tunelu. Pokazao je slabost i bez obzira na sve, ovo je kraj za Sarija jer za potez Kepe nema opravdanja - zaključio je Saton.

On je za Čelsi igrao 1999. i 2000. godine, posle pet godina u Blekburnu, da bi posle toga igrao u Seltiku šest godina. Tokom karijere je nastupao i za Norič, Birmingem, Aston Vilu i Vroksam.

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    25. februar 2019 | 19:32

    Bravo za izjavu. Da sam ja trener usao bih u teren i za usi bih ga izvukao napolje. Nedopustivo ponasanje. Autoritet trenera minus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA