Liga šampiona: VAR "upropastio" Tadićevo veliko veče protiv Reala, Pevci tri puta kljucnuli Borusiju! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 12

Buran meč u Amsterdamu, Srbin pogodio stativu, pa "kumovao" poništenom golu svog tima - u nastavku usledila kazna

Veliku utakmicu odigrao je Ajaks protiv Real Madrida, bacio na kolena trostrukog uzastopnog prvaka Evrope, uz pečat Dušana Tadića, ali izvukli su se Madriđani prvo uz pomoć VAR-a, pa Benzeme, na kraju i Asensija, koji je doneo pobedu gostima u samoj završnici prve utakmice osmine finala Lige šampiona u Amsterdamu - 1:2!

U Londonu, bez Kejna i Dele Alija, Totenhem je deklasirao Borusiju 3:0 i širom otvorio vrata plasmana u narednu rundu takmičenja.

Vratimo se amsterdamskoj ludoj noći...

Dušan Tadić je bio centralna figura prvog poluvremena utakmice na "Amsterdam Areni", plesao je srpski reprezentativac na polovini protivnika, pronalazio prava rešenja, pogodio stativu, kreirao, nažalost bio i akter najspornije situacije na utakmici - i istorijske, jer ga je VAR uhvatio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kada je Taljafiko pogodio mrežu Kurtoe.

Sporna situacija: Taljafiko postiže gol koji je poništen zbog pozicije Dušana Tadića Foto: Tanjug/Ap

Bio je to prvi poništen gol u istoriji Lige šampiona nakon asistencije iz VAR sobe, ali je veliko pitanje da li je to bila pispravna sugestija.

Naime, u trenutku kada je Taljafiko šutirao glavom, Tadić je zasmetao Kurtoi, uticao na taj način na akciju, pa je gol ponište.

Nije se, jednostavno, dalo Kopljanicima ni tada da krunišu veliku igru i totalnu nadmoć nad Madriđanima koji jedva da su "omirisali vazduh" na polovini protivnika. Pre poništenog gola, Tadić se istakao i dodavanjem ka Van Beku, pre nego što je Zijeh iskoristio njihovu kombinaciju da se nađe "oči u oči" sa Kurtoom, ali i promaši zicer.

Srpski fudbaler mogao je da se proslavi i pre toga, u 26. minutu, kada je pobegao Ramosu i iz teškogpoložaja pogodi stativu...

Za prikazano u prvom poluvremenu Ajaks je zaslužio ovacije, ali, kako to obično ume da udesi fudbal - kazna je stigla za promašaje i propuštene prilike.

Benzema slavi gol za vođstvo u Amsterdamu, nezadovoljni navijači Ajaksa ga gađaju pivom Foto: Tanjug/Ap

Gosti su iskoristili odmor da se konsoliduju, dođu do daha, a onda su udarili iz sve snage. U Vinisijusu Real je dobio pakleno pojačanje, Brazilac je kao na motoru prošao pored defanzivaca Kopljanika, bukvalno doneo loptu do Benzeme, a ovaj potvrdio reputaciju četvrtog najboljeg strelca u istoriji Lige šampiona - 0:1.

Nije pogodak Francuza previše poljuljao igrače Ajaksa, nastavili su da igraju sjajan fudbal, a upornost im se isplatila u 75. minutu kada je Zijeh dobio duel sa Kurtoom, nakon što ga je uposlio Neres, za više nego zasluženih 1:1.

Trener Reala Solari je u 73. minutu izveo umornog Benzemu koji je ostao bez goriva, a uveo Asensija i pokazalo se to kao ključni trenutak utakmice.

Videlo se odmah da je Asensio raspoložen za igru, pun elana i energije, dva puta je opasno zapretio Kopljanicima, a treći je bio koban po Onanu. Istina, kod gola za 2:1, dobio je sjajan pas sa krila, na koji su kasnili i Onana i defanzivac Ajaksa, a Asensio samo postavio nogu za mat u dva poteza!

Asensio matira Onanu, za pobedu Reala u Amsterdamu Foto: Tanjug/Ap

Teško da bi Real iz Amsterdama odneo pobedu da na golu nije blistao Kurtoa, koji je briljirao u prvom poluvremenu, a u samoj završnici drugog odbranio "zicer" Dolberga.

NEMA KEJNA, NEMA DELE ALIJA - NEMA PROBLEMA ZA TOTENHEM!

Totenhem je na "Vembliju", mimo svih očekivanja, deklasirao Borusiju 3:0, uz golove Sona, Vertongena i Ljorentea u drugom poluvremenu.

Bila je to sve samo ne laka pobeda "Pevaca" kao što to rezultat možda pokazuje. Englezi su bili lišeni pomoći Harija Kejna i Dele Alija, Poketino je posegao za alternativnim opcijama, a pride su bili na ozbiljnim iskušenjima pod udarom gostiju.

Spasilac je bio Ugo Loris čije su dve intervencije nakon pokušaja Dilejnija i Pulišića bile ključne da se sačuva mreža pred odlazak na odmor.

Te intervencije kao da su ubrizgale dodatnu dozu adrenalina njegovim saigračima, koji su po izlasku iz svlačionice igrali kao uključeni na struju. Son je "otvorio" goleadu, mada i više od pola zasluga za gol pripadaju Vertonegnu čija je lopta "imala oči", pa je Korejancu preostalo samo da podmetne nogu.

Iskontrolisali su posle vođstva igrači Totenhema igru, vladali situacijom, a onda u poslednjih deset minuta dva puta bolno "kljucnuli" Nemce, možda i za prolaz među osma najboljih u Evropi.

Skok šut i mat Sona za vođstvo Totenhema protiv Borusije Foto: Tanjug/Ap

Etiketu igrača utakmice Vertongen je sebi prilepio u 83. minutu, kada se ušunjao pred gol Borusije i spremno dočekao centaršut koji je pretvorio u gol i delirijum na "Vembliju".

Delovalo je da će tim rezultatom biti završen meč, Nemci jesu bili grogirani, ali se očekivalo da neće dozvoliti novi šok - servirao im ga je Ljorente. Španac se psoel jednog kornera prikrao na prvoj stativi i preusmerio loptu u mrežu za nokaut lidera Bundeslige i erupciju radosti navijača "Pevaca".

Foto: Tanjug/Ap

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0

(Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86)

Stadion: Vembli.

Gledalaca:

Sudija: Manuel Lahoz (Španija)

TOTENHEM: Ljoris - Aldervejreld, Sančez, Fojt - Orije, Vinks, Sisoko (od 90+1 Vanjama), Vertongen - Eriksen, Lukas Mura (od 84Ljorente) - Son (od 90. Lamela).

BORUSIJA: Burki - Hakimi, Toprak, Zagadu (od 77. Šmelcer), Dijalo - Dilejni, Vitsel, Daud - Sančo (od 88. Gerero), Gece, Pulišić (od 87. Brun Larsen).

Ajaks - Real Madrid 1:2

(Zijeh 75 - Benzema 60, Asensio 87)

Stadion: Amstersam Arena

Gledalaca:

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

AJAKS: Onana - Mazrui, De Liht, Blind, Taljafiko – Šene (od 73. Dolberg), Van Bek, De Jong - Zijeh, Tadić, Neres.

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Načo, Regilon - Modrić, Kazemiro, Kros – Bejl (od 61. Vaskez), Benzema, Vinisijus (od 80. Diaz).

Foto: Tanjug/AP
Uzaludno slavlje igrača Ajaksa - VAR je ubrzo poništio gol Taljafika zbog ofsajda Tadića Foto: Tanjug/AP
Trenutak kada Tadić beži Ramosu i pogađa stativu u nastavku Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP

Parovi 1/8 finala Lige šampiona

Mančester Junajted - Pari Sen Žermen 0:2

Roma - Porto 2:1

Sreda

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0

Ajaks - Real Madrid 1:2

19.02

Lion - Barselona 21

Liverpul - Bajern 21

20.02

Atletiko Madrid - juventus 21

Šalke - Mančester Siti 21

VIDEO: Navijači Ajaksa palili vatromet ispred hotela fudbalera Reala

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički izvukao bod u 85 minutu protiv Radničkog iz Kragujevca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA