Skener Marka Marina: Sve o dugim razgovorima sa Milojevićem, nepristojnoj ponudi, novajlijama... (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 4

Nekadašnji reprezentativac Nemačke spreman za juriš na duplu krunu

Marko Marin jedan je od većih fudbalskih znalaca na ovim prostorima - zato će i navijačima Crvene zvezde sigurno teško pasti trenutak rastanka, kada do njega dođe.

Za sada, Marin je tu i prva je plejmejkerska opcija, pošto je katarska opcija za unosan transfer odbijena. Klasa, CV i pedigre na terenu Zvezdi su veliki garant za osvajanje duple krunu, pošto na Marakani ne žele da se ponovi scenario od pre dve godine, kada je prokockana velika razlika u finišu sezone i kada je Partizan preuzeo tron.

Bivši nemački reprezentativac zadovoljan je uradenim još na Kipru i smatra da je tim još jači nego jesenas.

Foto: Marko Jovanović

O PRIPREMAMA U VERDERU, SEVILJI, ČELSIJU...

- Dugo nisam imao zimske pripreme. Poslednjih godina, gde sam igrao, nije ih bilo. Mislim da je sve slično. Prvo fizički deo, pa na fine stvari. Trener dobro radi i zna šta hoće i to nas trenira. Na dobrom smo putu da ostvarimo planove.

O DUGIM DIJALOZIMA SA MILOJEVIĆEM

- Svakom treneru je bitno da ima igrača na terenu koji će njegovu filozofiju preneti na teren. Mi smo bliži jedan drugome, a ja sam jedan od igrača koji treneru treba da pomogne na terenu. Jedan sam od iskusnijih igrača i saigračima je lakše da im ja pomognem.

Foto: Telegraf.rs

O NOVAJLIJAMA

- Baš su dobri. Uprava je dobro radile ove zime, doveli su baš dobre igrače. Pojačali su nas gde je trebalo. Videlo se juče koliko je važno da imamo jednog igrača u odbrani kao Milunović. To će nam mnogo značiti. A napred, Jirka, dosta ste pisali o njemu. Super radi, dobar momak ,i napred i nazad. Videćemo kako će biti u narednim utakmicama, za sad super. Vukanović je fizički spreman, jak, ima udarac glavnom, napada dubinu. Vulić je dobar tehničar, miran na lopti, podseća me na Jovančića po stilu igre. Jovelja veliki talenat i biće baš dobar igrač ako opvako nastavi. U glavi je dobar, ne leti, dobro radi, ima super završnicu i ove polusezione je već dobar faktor za nas. Terzić je dobio minute, trči, ima mnogo lep centaršut, može od Rodića mnogo da nauči.

SKOK IGRA

- Imamo dobru visinu, dobar skok, visoki napadaju dobro i nadam se da će to biti naša jačina. Ima utakmica koje su 50-50, pa su korner i slobodnjak presudni. Kao što su Liverpul i Partizan, pa moramo imati dominaciju.

Foto: Marko Jovanović

KRILO ILI PLEJ?

- Mislim da sam u ovoj ekipi važniji u sredini, da pravim igru i kreiram i opasne napade. Dosta ekipa protiv nas stoji čvrsto nazad, na zadnji pas se stvara situacija. Sada imamo dosta krila koji mogu s tim loptama da traže gol ili zadnji pas. Mislim da sam trenutno važniji tu, ali i bolje se osećam kao plejmejker.

KO BI POBEDIO U IZVOĐENJU PREKIDA I BRZINI?

- Milijaš. Da li bih ga pobedio? Teško. Mislim da dobro izvodim prekide, ali on to prejako izvodi i nema šanse!  Najbrži su Jirka i Ben, takođe i Vukanović. Rodić od bekova najbrži.

Foto: Marko Jovanović

OSTANAK

- Još letos kada sam došao pričao sam da sa Terzićem imam baš dobar odnos. Zbog njega sam i došao u Zvezdu. Imali smo dogovor ako dođe neka ponuda koja je nenormalna, da se ne može odbiti, da ćemo sesti zajedno i da ćemo pričati. Takva ponuda je došla iz Katara, ali ipak smo seli zajedno i odlučili da sam trenutno previše bitan za ekipu. Sešćemo ovih dana još jednom zajedno i videćemo kakva je situacija za novi ugovor, ali ja sam skoncentrisan na novu sezonu i mislim da ću ostati. U pitanju je bila ponuda iz Katara.

DUPLA KRUNA

- Ne bi sezona bila neuspešna i da ne osvojimo duplu krunu. Sezona sa titulom bi bila uspeh. Osvajanje Superlige je prioritet. To se mora osvojiti i na dobrom smo putu. Igrali smo u Ligi šampiona, gde smo ne samo za Zvezdu, već i celu Srbiju predstavljali i pokazali da je naša liga atraktivna i da se možemo takmičiti sa najjačim timova Evrope i sveta. To je veliki uspeh. Kup je bitan, ali jedna utakmica ili jedan korner odluiči i svašta se može destiti. Pozitivan sam, posle ovih priprema možemo osvojiti i jedno i drugo.

VIDEO - Zvezdini golmani postali golgeteri

(Od izveštača iz Antalije - B. Vinulović)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    1. februar 2019 | 09:54

    Meni je Marko Marin oduvek bio kul lik ❣❣ i dobar fudbaler , dopada mi se njegov stil pratila sam ga još kad je igrao za werder bremena . Crvenoj Zvezdi i dalje punooo uspeha! 😍 ⚪🔴⚪🔴⚪✨✨

  • Dragon nikolic

    1. februar 2019 | 09:19

    Svaka cast majstore

  • RADAN

    1. februar 2019 | 09:10

    ODLICAN IGRAC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA