Partizanov biser ima magiju u nogama: Driblinzima osramotio dva prekaljena defanzivca (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 20

Najmlađi fudbaler crno-belih poseduje magiju u nogama, neuhvatljiv je za saigrače

Iskusni treneri vole da kažu da nije dobro hvaliti mladog igrača da “ne poleti previše” i verovatno su u pravu. Ali, kada neko ima Božiji dar za fudbal, a pritom mu je samo 16 godina, onda fascinacija prosto nadvlada zdrav razum i u vodu padaju i ti duboko ukorenjeni stavovi pedagoga.

DAR OD BOGA

Partizanov biser Filip Stevanović je očito dobio taj dar Svevišnjeg, jer ono što golobradi dečak radi na treninzima crno-belih, u konkurenciji i po dve decenije starijih saigrača, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebno ne posmatrače sa strane... Svi oni koji su se u nedelju posle podne zradesili na treningu crno-belih u Beleku mogli su da se uvere u raskošan talent novog izdanka Omladinske škole Partizana.

Činjenica da je daleko najmlađi u ekspediciji motiviše Stevanovića da “grize” za svaku loptu, da je uvek tu gde je lopta, željan dokazivanja, željan da pokaže da mu je mesto baš tu, među prvotimcima.

Foto: FK Partizan

TRENER NE SME MNOGO DA GA HVALI

Sve je to nekako prirodno... Utisak ipak najviše ostavlja neverovatna lucidnost tako mladog fudbalera, a posebno veština driblinga u situacijama “jedan na jedan”, u kojima odbrambeni igrač gotovo ne zna kako da se suprotstavi Stevanoviću.

U nekoliko situacija “žrtve” su bili čak i najiskusniji saigrači, kojima je sa neverovatnom lakoćom “prodavao” trikove Kristijana Ronalda, čineći i svaki potez, nastavak akcije posle toga smislenim i svrsishodnim.

Sve to jasno vidi i trener Zoran Mirković, koji se trudi da ne hvali previše mladog fudbalera, želeći da ga usmeri na najbolji mogući način. Ali činjenica da će igrač od 16 leta danas početi kontrolni meč sa Slovanom u prvom timu dovoljno govori o tome šta Mirković prepoznaje u vezisti... Nije jedini, pred Filipom je svetla budućnost.

VIDEO: Bata Mirković o pripremama FK Partizan

(Izveštać Telegrafa iz Turske, Zoran Ivković)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fk Tehnicar

    28. januar 2019 | 12:42

    Ma bre ko pise ovo, nista specijalno mali. Dizete mu cenu zato sto ga ubacujete u novine ispod proseka. Niti je uradio nesto Vaauuu da ga poredite sa velikim igracima. Mamin i Tatin sin kroz novine da postane igrac. Proci ce kao vecina maminih i tatinih sinova 3 liga oa u 23godini na modnoj pisti... Postoje mnogo veci talenti ali koji nisu mamini i tatini sinovi da mogu se pojaviti u novinama.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. januar 2019 | 11:42

    Сумин наследник

  • Lala

    28. januar 2019 | 11:42

    Samo jos jedan Babovic. Sebican nikakav i naravno na treningu pokazuje nesto dok na utakmici ne zna da bekne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA