Verder priznao špijunažu dronom, oglasio se i saopštenjem: Ništa nelegalno nismo uradili

 
 ≫ 
  • 0

Neobičan slučaj ustalasao je nemački fudbal

Fudbalski klubovi često ne biraju sredstva zarad postizanja rezultata na sportskom borilištu, a nemački Verder otišao je korak dalje u "skautirnaju" rivala. 

Klub sa "Vezera" je priznao da je odgovoran za puštanje drona iznad trening centra Hofenhajma, i to tek pošto su predstavnici kluba iz Sinshajma policiji prijavili letelicu na nebu tokom njhovog poslednjeg treninga baš pred duel sa Verderom.

U prvom trenutku nije se znalo ko je komandovao dronom, međutim kako je slučaj stigao do medija, a klupko se odmotavalo, predstavnici Verdera su potvrdili da su oni organizovali špijunažu protivnika iz vazduha.

Čak su izdali saopštenje tim povodom.

- Puštanje drona je rezultat konsultacija izvršnog direktora kluba Baumana, trenera Florijana Kohfelda i zaposlenih u službi za analitiku - otkrio je Verder kako je došlo do ideje da se uposli dron za anaizu igre rivala. 

Pomenuti Bauman se oglasio van saopštenja.

- Razgovarali smo o tome interno i ja prihvatam odgovornost. Ako je ono što se desilo tokom treninga Hofenhajma, uznemirilo igrače i trenere tamo, ja im se iskreno izvinjavam. 

Poznato je da je puštanje dronova iznad naseljenih područja zabranjeno u većini zemalja.

Bauman je dodao da letelica nije predstavljala opasnost po igrače Hofenhajma, jer se nije direktno nalazila iznad terena.

- Dron je leteo samo kratak period, ali ne preko terena dok je trajao trening. Nije, dakle, bilo pretnje. Sve smo rešili sa Hofenhajmom. Ništa nelegalno nismo uradili, sve je bilo u skladu sa principima za koje se klub zalaže. Izvinjavamo se Hofenhajmu ako ih je incident uznemirio. To je sve što imamo da kažemo na ovu temu.

Utakmica između Verdera i Hofenhajma završena je bez pobednika, 1:1.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA