Remi Zvezde na Čairu, Ben sačuvao oreol nepobedivosti šampiona! Nišlije "pokazale zube" lideru (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 57

Duel prvog i drugog tima na tabeli Superlige opravdao očekivanja

Radnički i Zvezda podelili su bodove u derbiju 17. kola Superlige, završenim 2:2 (2:1) na Čairu.

Bio je to drugi remi Beograđana u sezoni koji je stigao u koprodukciji Milića i Bena u 65. minutu, za egal posle preokreta Nišlija u prvom poluvremenu.

Odličan meč golovima su garnirali još Krstičić, te Haskić i Ranđelović.

Milojević je u Niš poveo iznuđenu postavu, nije bilo Marina, Pavkova, Stojkovića, Savića, Čaušića, Jovančića, pa je Zvezdin trener pribegao alternativnim opcijama sa Stojiljkovićem napred, Simićem iza, Hajdinom na desnom beku...

Brojna pomeranja nisu ukočila crveno-bele, koji su poveli već u povoju meča, igrao se peti minut kada je Krstičić uspeo da matira Borivoja Ristića i najavi goleadu. Mirno je reagovao kapiten crveno-belih posle centaršuta Hajdina, lopta mu je pala pred noge pošto se odbila nakon "vazdušnog duela" u kojem se prethodno našao. Usledila je lagana "egzekucija", za vođstvo Beograđana.

Bilo je, naravno, prerano da se gosti opuštaju, ali su upravo to uradili, za šta su kažnjeni, i to preokretom okuraženog Radničkog, koji je u 27. minutu "u rukama" imao 2:1!

Borjan je bio nemoćan najpre posle duela sa Haskićem, koji je osmim golom u sezoni najavio veliku borbu za vrh liste strelaca, da bi i Ranđelović na isteku pola sata iskoristio uspavanost Zvezdine odbrane.

Pobegao je igrač Olimpijakosa (na pozajmici u Nišu) Babiću, izašao pred Borjana i rutinirano ga savladao, potvrdio zbog čega je grčki velikan investirao u njega.

Meraklije su bile u delirijumu, Radnički je imao bajkovitih 2:1 protiv favorita i šampiona, koji se nije proslavio u prvom, ali je donekle popravio utisak u nastavku. Milojević je odmah reagovao uvođenjem Milića umesto Krstičića, što je donelo dodatni impuls igri gostiju.

Nametnuli su gosti svoj ritam u nastavku, mada malo je nedostajalo da budu matirani u povoju drugog poluvremena, kada je Haskić, nakon kornera, poslao loptu tik pored stative. Da je bilo 3:1, Zvezda bi bila na mukama, ovako...

Kao i mnogo puta do sada, spasilac šampiona bio je Ben. Napadač sa Komora pokazao je  i ovom prilikom klasu, dobro se pozicionirao na Milićevo "spuštanje" lopte glavom, a onda pogodio dalji ugao Ristićevog gola.

Nakon gola Zvezde opao je tempo igre, a onda, u samom finišu opasno se "zakuvalo" pred oba gola.

Tenzije su buknule sa Zvezdine klupe zbog dve odluke sudije Novaka Simovića, skočili su Milojević i njegovi saradnici kada je Degenek srušio Stankovića nedaleko od kaznenog, iskosa sa leve strane. Okružili su Simovića igrači Zvezde, pa je Babić "požuteo" zbog preterane nervoze.

Osetili su igrači Zvezde šta im se sprema, otud i burna reakcija, pošto je Drinčić iz slobodnog udarca na muke bacio Borjana, koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Na drugoj strani, malo pre toga, Miliću se ukazala prilika da nokautira Nišlije, ali je nije iskoristio, bio je neprecizan pred Ristićem, koji nije ni morao da interveniše.

Pogledajte kako su igrači Radničkog proslavili bod sa Zvezdom sa trenerom Lalatovićem

Radnički - Crvena zvezda 2:2

(Haskić 15, Ranđelović 27 - Krstičić 5, Ben 65)

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Crnomarković (od 72. Jovanović), Pankov, Stanković - Bondarenko, Drinčić - Grbić, Stanisavljević (od 68. Riota), Ranđelović - Haskić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobelljić, Degenek, Babić, Rodić - Hajdin, Krstičić (od 46. Milić) - Srnić (od 69. Milijaš), Ben, Simić - Stojiljković.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić u Loznici dočekao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji su bili angažovani u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    24. novembar 2018 | 18:51

    Patlidzani navijaju za Zvezdu!!!!!

  • Mladen

    24. novembar 2018 | 22:08

    Velika zvezda sa skoro drugom postavom sa pola gasa protiv Radničkog, lošeg terena i jadnog sudjenja pokazala koliko je velika!

  • N N

    24. novembar 2018 | 18:51

    Vemu se to igra uopste kad se unapred zna da projekat mora da pobedi, gledacemo ili sklanjalicu radnickog ili jos jednu sudijsku bruku u korist projekta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA