Veliki intervju advokata iz kancelarije koja zastupa Zvezdu: Ne plašimo se, ovo je možda politički udar!

 
 ≫ 
  • 12

Zvezda želi da sazna istinu i oskobu koja je uticala na rušenje ugleda kluba

Posle utakmice Lige šampiona, koju je Zvezda izgubila od PSŽ-a sa 6:1, i optužbi francuskog Lekip - a za nameštanje utakmice ulaganjem 5 miliona evra podigla se velika prašina, koja se i dalje ne sleže u Srbiji, ali ni u Francuskoj. 

Tako je portal 20.minutes.fr uradio veliki intervju sa Antoanom Vejom, članom advokatskog tima kancalarije "Dipon Moreti i Vej" koju su čelnici Crvene zvezde angažovali.

Na samom početku razgovora Vej je obrazložio trenutni status slučaja koji je dobro uzdrmao fudbalsku Evropu.

- Naš klijent, Crvena zvezda smatra da je bio žrtva klevete. Iznete optužbe smatraju se neistinitim i bez ijednog materijalnog dokaza. Predstavljaju pokušaj stvaranja drugačije slike kluba. Preduzete mere, za nas, su pitanje, ne samo prelaska u kontranapad sa ciljem da se otkrije glavni krivac ovih spekulacija, kao i da se razjasni pozicija kluba u odnosu na javnost. Takođe potrebno je potražiti i nadoknadu za navedene tvrdnje. Prvi potez će biti žalba na ove spekulacije, i to, u narednih nekoliko dana.

Detalj sa spornog meča Lige šampiona izmeđzu PSŽ-a i Crvene zvezde; Foto: Tanjug/AP

- Hoće li biti žalbe?

- Da, biće žalbe, iz dva razloga. Prvi, jer ne znamo identitet osobe koja je izvor, i ne znamo pod kojim uslovima je sve pušteno u javnost. Ono što je potpuno bizarno jeste da nije "izvor informacije" o nameštanju taj koji se direktno obratio nadležnim organima, već sve prolazi preko procedura UEFA. Kada dobijemo pristup svim podacima, novim elementima i informacijama, videćemo da li je sve urađeno na prihvatljiv i razuman način u odgovarajućoj formi ili je zaista, od strane nekih ljudi, smao postojala želja da se naškodi klubu.

Mislite li da postoji osoba ili osobe koje stoje iza ove afere i koji su sve uradili sa ciljem da naškode čelnicima Crvene zvezde?

- Da, zato što znamo na nivou kluba, da je ovo apsolutno nemoguće da se izvede i uradi. Štaviše, postoje institucije odgovorne za analizu sportskog klađenja na nivou Evrope i sveta u kojima, očito, trenutno tvrde drugačije. Motivi koji su doveli da se ova informacija plasira na ovaj način su različiti. Nije na nama da istražujemo, ali postojao je motiv da se naškodi i PSŽ-u i Crvenoj zvezdi, ili je reč o nekim politički motivima koji se odnose na predsednika UEFA i neke njene članove.

VIDEO: Milojević kao munja otišao u tunel čim je odsviran kraj protiv PSŽ-a

UEFA - a je upozorila francusko pravosuđe. Da li je neosnovano tvrditi da su sumnje realne i osnovane?

- Postoji procedura u UEFA - i koja sve koji imaju neka saznanja o mogućoj prevari da je upozore. I po statutu Evrospkih institucija nalaže se da se sprovede istraga. Nije na istražitelju da zatvori slučaj, sve dok se ne uradi minimum potrebnog istraživanja. Do sada, ne postoji ništa što bi pokazalo istinitost iznetih tvrdnji.

Znači Crvena zvezda se ne plaši, trenutno, da će biti sankcionisana?

- Ne, ne verujemo da ćemo biti kažnjeni, tim pre, što imamo potpuno suprotan stav i verujemo da je neko drugi odgovaran.  Oni su sproveli internu istragu kako bi potvrdili da niko u klubu nije to uradio, ali zaista samo forme radi, jer nemoguće je neopaženo uplatiti 5 miliona evra. Tako da, nam uopšte nije jasno kako je "doušnik" izneo priče o prevari, i to na ovom nivou, koje su potpuno nemoguće da se sprovedu.

Čak i na nivou ilegalnog klađenja?

- Tajno klađenje u kojem znamo tačnu sumu, to je nemoguće takođe. Sve se dešava, ali čelnici kluba su analizirali stvari, poznaje ljude u svom kolektivu i nemoguće je da je ova priča istinita. Samo želimo da iznesemo na svetlot dana istinu u odnosu na optužbe, a mislim da je i PSŽ u isotj poziciji.

- Crvena zvezda želi od nas da pristupimo istrazi i doprinesemo joj, sa ciljem da se odagnaju sumnje i da se shvati ko stoji iza ove netačne informacije.

Čelnici Crvene zvezde, takođe, žele da saznaju ko stoji iza ove famozne informacije?

- Da, zato što razumeju da je ovo politički udar, sa ciljem da naruši sliku i reputaciju kluba. To je pravi razlog njihove žalbe za klevetu, oni se uzdaju u francusko i srpsko pravosuđe koji će im pomoći u ovom poslu. 

Govori se i o tome da u Srbiji razmatraju mogućnost tužbe na račun L'Equipe - a. Da li se i o tome razmišlja?

- Da, i to takođe razmatramo. Razgovaraćemo sa Zvezdom o tome narednih dana.

VIDEO: Trener Zvezde se oglasio povodom priča o nameštanju meča sa PSŽ-om

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    26. oktobar 2018 | 12:35

    Ko je da je ovo napravio je Anti srbin.Nadam se da ce moja Zvezda iz ovoga izaci jos jaca Zvezda-Srbija❤️❤️❤️👍👍👍

  • Dade

    26. oktobar 2018 | 14:25

    Gde je dim tu je i vatra🤣

  • djosa

    26. oktobar 2018 | 16:12

    politicki udar...hahhahhahhaha ja se plasim da ce zbog ovog da izbije treci svetski rat..komedija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA