Sve smo bliži Nacionalnom stadionu: Evo prvog ozbiljnog koraka ka objektu na kom se može igrati i finale Lige šampiona

 
 ≫ 
  • 18

Sve spremno za prve konkretne poteze

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je odluku o izradi Strateške procene uticaja Nacionalnog fudbalskog stadiona na životnu sredinu.

Već dugo se najavljuje izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona, a prvi korak biće strateška procena uticaja na životnu sredinu.

Navedeno je da će ministarstva, posebne organizacije, javna preduzeća i ustanove nadležne za poslove poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede, saobraćaja, telekomunikacija, energetike, ekonomije, regionalnog razvoja, turizma, zaštite životne sredine, prostornog planiranja, zaštite spomenika kulture, zaštite prirode, kao i drugi zainteresovani organi i organizacije, dostaviti u roku od 30 dana sve raspoložive podatke, uslove i dokumentaciju od značaja za izradu Strateške procene iz delokruga svog rada, ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja.

Rok za izradu strateške procene je devet meseci, a stručni tim za izradu biće sastavljen od stručnjaka odgovarajućeg profila. Još u julu ove godine najavljeno je da će stadion biti izgrađen kod Ostružnice, a Telegraf je nedavno već pisao o tome šta će Beogradu i Srbiji doneti novi Nacionalni stadion.

Inače, najavljeno je još da će Nacionalni stadion podsećati na objekat koji koristi Espanjol, a koji će ispunjavati sve preduslove i za velika finala takmičenja kao što su Liga šampiona i Liga Evrope.

- Ono što bi moglo da se očekuje jeste možda nešto slično stadionu Espanjola, ali sa malo većim kapacitetom i brojem sedišta. Tako bismo mogli da dobijemo organizaciju velikih takmičenja poput finala Lige Evrope ili Lige šampiona, za koje morate da ispunite određene standarde - rekao je nedavno Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI⚫⚪☠🇷🇸

    8. oktobar 2018 | 12:26

    U SRBIJI IMA 7 MILINA DUSA OD TOGA JE 3/4 BOLESNO I SIROMASNO DOK SE 4/4 DIJELE NA NAVIJACE I HULIGANE MI GRADIMO STADION ZA MANEKENE A DRZAVA NAM SE CEPA U PARAMPARČAD.

  • Bgd

    8. oktobar 2018 | 10:53

    Već zamišljam finale LŠ i hiljade navijača u "ludom provodu" u Ostružnici..hahahaha. Mogli ste da ga pravite u Slancima ili Kamendolu, ovako nešto samo "genijalci" u FSS mogu da smisle.

  • MilanT

    8. oktobar 2018 | 10:27

    Sta ce to nama??? Imamo Marakanu i jna. Njih malo sredite. Uradite bazen i halu za kosarku i odbojku. Oni to zasluzuju. Ne bazen,more sagradite po sred Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA