Pantelić i Kivu gosti Stankovićevog kampa, Rumun pričao i o Ibrahimoviću (FOTO)

Očekuje se da na kamp dođe i Marko Materaci

  • 1

Marko Pantelić i Kristijan Kivu, biviš fudbaleri, bili su gosti na kampu Dejana Stankovića na Zlatiboru.

Podsetimo, Stankovićev kamp ''Deki%'' je počeos a radom ovog leta.

- Hvala Dekiju na pozivu, čast je biti gost u ovoj divnoj zemlji - počeo je priču Kivu, nekadašnji rumunski reprezentativac i Stankovićev dugogodišnji saigrač iz Intera.

- Volim što sam ovde, s obzirom da je planina predivna. Deki je moj dobar prijatelj. Poznajemo se dugi niz godina, prvo smo igrali jedan protiv drugog, a onda sam imao priliku da budem saigrač s njim u Interu. Od tada smo veoma bliski prijatelji. Deki je kao stariji brat za mene, počastvovan sam što sam njegov prijatelj, kao i što se nalazim ovde i učestvujem u ovom divnom projektu - rekao je Kivu i potom sa mnogo komplimenata govorio na račun kampa Deki5:

Pantelić, Kivu i Stanković Foto: Jovo Karanović

- Ovo je sjajna ideja, ali i velika odgovornost. Ono što Dejan radi je sjajno za sve: za zemlju, za klince koji su ovde i pokušavaju da nauče nešto, postanu neko u životu i ostvare svoje snove i vredno rade na tome. Sport, a naročito fudbal, jeste sjajan kanal koji vodi ka tome da postanete sjajna osoba i da to jednog dana prenesete mlađima.

S obzirom da je u Ajaksu i Interu bio saigrač sa Zlatanom Ibrahimovićem, upitan da uporedi popularnog Ibru iz vremena u Amsterdamu i Milanu, Kivu je rekao:

- To je teško pitanje. Ali, mogu da uporedim, postao je veći, širi - nasmejao se Kivu i potom nastavio:

- Kao osoba je isti. Bio je isti i sa 18 u Ajaksu, i sa 26 u Interu, isti je i sada. Možda je malo sazreo, jer ima decu pa mora da se ponaša zrelije, odgovornije, ali je u suštini isti. Sjajan tip, sjajan fudbaler, jedan od najboljih s kojima sam ikada igrao i počastvovan sam što sam bio u istom timu kao i on, kako u Ajaksu tako i u Interu.

Zanimljivo, Ibrahimović je poslao i poruku Stankoviću na srpskom jeziku koju možete videti na videu ispod:

Ni Marko Pantelić nije krio oduševljenje dolaskom na Zlatibor:

- Nema ništa lepše nego kad dođeš ponovo na teren i tu vidiš nove klince od kojih će sigurno neki od njih postati zvezde koje ćemo gledati na malim ekranima i velikim fudbalskim terenima i čekati da nas uvesele, postignu ili odbrane gol i donesu radost našoj naciji.

O kampu Deki5 imao je samo reči hvale:

- Ovakvi kampovi olakšavaju stvar i trenerima u velikim klubovima, jer oni mogu da vide talentovanu decu. Mi ovo nismo imali kad smo bili deca, mi smo morali ili da idemo po nekim malim klubovima i odatle se dokazujemo, ili recimo, što se videlo po mom ličnom primeru, svake subote da dolaziš na Marakanu zajedno sa 200 dece koja su igrala između sebe, pa koga trener odabere, njemu kaže da se javi u ponedeljak ujutru na trening. Posle toga, ako zadovoljavaš i tamo, među grupom dece koja su već selektirana, tek onda ti traže krštenicu i dve slike da bi bio registrovan. Među ovom decom neko je možda veći, neko manji talenat, ali to ne znači da neko ko možda pokazuje manje neće napraviti fenomenalnu karijeru. U fudbalu se najviše isplate rad i strpljenje i to je ono što sam poručio ovim klincima.

Pozdrav Pantelića i Stankovića Foto: Jovo Karanović

Stanković, Pantelić i Kivu dobro su se oznojili na treningu sa polaznicima kampa Deki5, a Stanković nije krio zadovoljstvo zbog posete svojih dugogodišnjih prijatelja:

- Znate i sami, Panta je kao kao familija. Skoro 30 godina se znamo. Počeli smo zajedno u petlićima Zvezde i on se sigurno ovde oseća kao kod kuće. Hvala mu od srca što je došao - počeo je priču Stanković i dodao:

- Sa Kristijanom sam izgradio lepo prijateljstvo tokom osam godina u Interu. Bio je to veoma lep period, mnogo dobrih utakmica, mnogo titula, i hvala bogu da smo ostali u kontaktu jer je sjajan čovek. Živimo obojica u Milanu i svakodnevno se družimo. Nije mu bilo teško da dođe, naprotiv. Odmah je pohvalio kamp kada je video gde je organizovan, kako radimo i kakav je program. I njemu mnogo hvala što je došao. Sad još čekamo Marka Materacija 8. avgusta da vidimo i čujemo njegove komentare i utiske. Biće dosta šale, to je sigurno.

Na pitanje kako je zadovoljan prvom smenom kampa u kojoj je učestvovalo 116 mališana, Stanković je odgovorio:

Stanković igrao fudbal sa klincima Foto: Jovo Karanović

- Rekli smo da nećemo ništa da pričamo dok se sve ne završi 18. avgusta. Možemo samo da kucnemo u drvo i da stavimo kamenčić u patiku da nas žulja nešto. Bitno je da su deca zadovoljna, da se lepo zabavljaju. To vidite i sami po njihovim osmesima, a to nam je i bio cilj. Više od toga ne tražim.

Na konstataciju da je primetno da se i on fenomenalno provodi i da uživa u radu sa decom, Stanković kaže:

- Pošto mi fali fudbal, morao sam da organizujem kamp da bih i ja negde igrao. Fenemomenalno je. Deca su divna, nemam reči za njihov odnos prema treningu, za druženje i ponašanje. Nadam se da sam za ovih sedam dana uspeli bar malo da im presem ono kako sam ja odrastao i kako sam ja živeo dok sam se bavio fudbalom - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuvar

    4. avgust 2018 | 08:09

    Bravo. Stankovicu za ovaj kamp, ja sam grobar ali te dobro poznajem kad si bio jos u pionirima zvezde, tad sam bio sef kuhinje u restoranu. crvena zveda, ja sam tebi, lazeticu, gvizdenovicu, lalatovicu i ostalim sportistima spremao hranu. Tad sam znao da ce te postati pravi ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA