Hiljadu navijača Liverpula u šoku, propuštaju finale Lige šampiona zbog kiksa organizatora puta

 
 ≫ 
  • 0

Agencija koja je trebalo da obezbedi tri leta za fanove engleskog kluba ka Kijevu nije mogla da garantuje sletanja na aerodrom, pa su letovi otkazani

Razočaranje je najblaža moguća reč da se opiše raspoloženje kod približno 1000 navijača Liverpula koji  neće gledati uživo finale Lige šampiona protiv Reala, jer su letovi kojima je trebalo da budu prebačeni u Kijev - otkazani!

>>> Da li UEFA mrzi Istočnu Evropu, pa je zato ovo finale Lige šampiona u Kijevu tek drugo koje se tamo igra

Razlog je taj što agencija kod koje su još ranije uplatili aranžman, saopštila da ne može da obezbedi mesto za tri leta na aerodromu u Kijevu u istom danu, nego tek sutradan, u nedelju, dan posle utakmice.

Navijači, njih blizu 1000 ostaće bez sanjanog odlaska na finale, su u blagom šoku, a ne teši ih mnogo činjenica da će im novac (2000 funti) biti refundiran.

>>> Jezive scene u Kijevu: Objavljen snimak brutalnog batinanja Engleza pred finale Lige šampiona (VIDEO)

Među oštećenima je i Kris Boland, navijač Liverpula koji već 50 godina prati klub na najvećim mečevima, međutim ovog puta će morati da se zadovolji gledanjem voljenog kluba uz TV.

- Zgrožen sam, to je najmanje što mogu reći. Apsolutno sam zgrožen, ništa ne mogu da učinim - rekao je Boland.

- Sada ću utakmicu morati da gledam od kuće sa mojom dragom ženom što i nije problem jer je i ona veliki fan Liverpula - nije totalno potonuo ovaj verni fan "Redsa" koji je, igrom sudbine, nedavno stigao sa poslovnog puta iz Poljske koja se graniči sa Ukrajinom, da bi u Engleskoj hvatao let za Kijev - koji je otkazan na kraju.

U međuvremenu se oglasila i agencija koja je organizovala letove, ona odgovornost prebacuje na vođstvo ukrajinskog aviosaobraćaja za haos koji je nastao.

- Poslednja 24 sata su bila apsolutna noćna mora, zaista jako težak momenat za sve nas- poručili su iz agencije "Worldchoice Sports".

- Nešto ovako moglo je da se nasluti još prošlog petka kada smo iz Kijeva dobili informaciju da neće biti u mogućnosti da nam omoguće tri mesta na aerodromu za naše avione.

Iz agencije ističu da su pokušali sve ne bi li obezbedili sva tri leta u dogovoreneo vreme, a kako ništa što je do njih bilo nije donelo rezultat, umešao se gradonačelnik Liverpula i preko viših instanci uspeo da izdejstvuje jedan let koji će krenuti na vreme, dok za ostale postoji mala nada da će krenuti ka Kijevu.

Za razliku od navijača koji nisu imali sreće, veliki broj Liverpulovih pristalica već je u Kijevu gde se uveliko zagrevaju za sutrašnji spektakl.

Dan za koji živi svaki navijač: Finale lige šampiona voljenog kluba Foto: Tanjug/AP
Kako bez selfija: Navijači Liverpula ludo se provode u Kijevu Foto: Tanjug/AP
Grlo, pivo i dlanovi: Kijev je obojen u crveno Foto: Tanjug/AP
Mlađa garda Liverpulovih navijača u elementu Foto: Tanjug/AP
Što se njih tiče, finale već može da počne: Navijači Liverpula u navijačkom zanosu Foto: Tanjug/AP
Kijev je zakrčen od crvenog navijačkog talasa Foto: Tanjug/AP
Liverpulova vojska na svakom gostovanju Foto: Tanjug/AP
Kucanje za pobedu Foto: Tanjug/AP
Jedno pivo je malo, dva su još manje... Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA