Opet taj Kazahstan: Futsaleri Srbije stali u četvrtfinalu EP

 
 ≫ 
  • 10

Stative, prečka i golman zaustavili Srbiju na putu ka polufinalu

Futsaleri Srbije izgubili su od Kazahstana 3:1 četvrtfinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u Sloveniji.

>>>Mančester junajted stigao u Beograd na megdan Brodarcu (VIDEO)

Ispostavilo se da nam Kazahstanci nikako ne leže. Baš kao i 2016. godine kada su dve reprezentacije igrale na Evropskom prvenstvu u Beogradu utakmicu za treće mesto i  izgubili sa 5:2 i ovoga puta naši su zaustavljeni od istog rivala, sada sa 3:1.

Naši momci su odlično ušli u utakmicu. Trener Goran Ivančić je na teren izveo petorku Aksentijević, Simić, Kocić, Perić i Rajčević koji je imao nekoliko izglednih prilika da zatrese mrežu rivala.

Već u 2. minutu viđena je stativa, a onda i odličan udarac koji je golman protivničke ekipe uspeo da zaustavi.

Ipak, posle promašenih šansi usledila je kazna. Slobodan udarac sa desne strane izveli su u 7. minutu Kazahstanci, naš golman Aksentijević je odlično reagovao i odbio loptu ali je na nju naleteo Žumankulov i kroz noge provukao loptu našem golmanu za 1:0.

Imali su Orlovi još prilika, ali ni jedna od njih nije realizovana na pravi način. Treba istaći i to da su i rivali imali izgledne šanse koje je naš golman Aksentijević nekako uspeo da odbrani.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja. Ali...niti jedna od izgrađenih prilika nije realizovana jer je golman Igita zaustavljao bukvalno sve. Srbi su napadali, a Kazahstanci davali golove.

Drugi po redu Srbija je primila posle izgubljene lopte Kocića na centru. Daglas je krenuo u kontru, potom asistirao Tajmanu koji je preciznim udarcem savladao Aksentijevića.

Četa Ivančića krenula je posle drugog primljenog gola na sve ili ništa, pogađali su prečke, stative i golmana...Konačno, nadu da mogu do izjednačenja probudio je Rajčević u 36. minutu bukvalno neodbranjivim udarcem pod prečku rivala i to posle odlične asistencije Kocića koji je samo minut kasnije pogodio još jednu stativu.

Da Srbija neće proći u polufinale bilo je jasno na samom kraju kada je Daglas postigao treći gol za svoju reprezentaciju za konačnih 3:1.

Da podsetimo, Srbija je kao druga završila takmičenje u grupi A iza domaćina Slovenije dok je Kazahstan bio prvi u svojoj grupi B.

Daljinac

(S.G.)

Video: Trener Benfike otrčao kod navijača da proslavi čim je sudija svirao kraj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serif

    5. februar 2018 | 20:01

    Sve pohvale momci, dali ste maximum a to je najbitnije. Svaka cast.

  • Čika Jova

    5. februar 2018 | 21:01

    Bravo, samo se vi plasirajte na evropska i svetska prvenstva, pozlatiće vam se jednom. Ko se ne takmiči taj ne može ni da postigne uspeh.

  • Kronos

    5. februar 2018 | 20:54

    Ponosni u porazu! E to su trebali da rade i rukometasi,a ne ko kukavice..Bravo futsaleri,svaka cast ponosni smo na vas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA