Raketa Džana i majstorija Firmina iz "mrtvog ugla'' za trijumf Liverpula, Čeh se osramotio u debaklu Arsenala (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Crveni ubedljivo trijumfovali protiv Hadersfilda, dok su Tobdžije poražene protiv Svonsija

Foto: AP/Tanjug

Liverpul je bez problema savladao Hadersfild sa 3:0 na gostovanju, dok je Svonsi šokirao Arsenal na Libertiju sa 3:1 u 25. kolu Premijer lige. U preostaloj utakmici, u londonskom mini derbiju Vest Hem i Kristal Palas su remizirali (1:1).

Crveni sa Enfilda su već u 26. minutu slomili otpor Hadersfilda preko Emrea Džana, koji je bombom sa oko 25 metara probio golmana domaćih.

Na 2:0 povisio je Firmino u nadoknadi prvog poluvremena i tada je prelomio meč. Brazilac je faktički iz mrtvog ugla zatresao mrežu i to tako što je lopta prvo zakačila prednju stativu i ušla u mrežu, a golman nije pokrio jedino mesto gde je lopta mogla da prođe.

Konačan rezultat poostavio je Salah sa bele tačke, nakon što je fauliran upravo Džan, koji je bio i najistaknutiji fudbaler Liverpula.

Arsenal je dobro počeo na gostovanju u Velsu protiv Svonsija, pošto je poveo preko Monreala u 33. minutu, ali je samo minut kasnije Klukas izjednačio. Aju je u 61. minutu povisio prednost posle velike greške Čeha.

Legendarni golman je pokušao da ispuca loptu pred golom, ali mu je lopta prošla preko noge i na taj način je Svonsiju omogućio lagano vođstvo.

Klukas je novim golom slomio Tobdžije i postavio konačnih 3:1 i tako doneo svom timu veoma bitna tri boda u borbi za opstanak.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Za Kristal Palas je čitav meč odigrao Luka Milivojević i dobio je žuti karton. Njegov tim je došao do vođstva preko Bentekea u 24. minutu, a konačan rezultat postigao je Nobl sa bele tačke i 43. minutu.

Premijer liga 25. kolo:

Svonsi - Arsenal 3:1

(Klukas 34, 86, Aju 61 - Monreal 33)

Vest Hem - Kristal Palas 1:1

(Nobl 43. pen. - Benteke 24)

Hadersfild - Liverpul 0:3

(Džan 26, Firmino 45+1, Salah 78. pen.)

Tabela:

Mančester Siti 65, Mančester junajted 53, Čelsi 50, Liverpul 50 (-1), Totenhem 45, Arsenal 42... Njukasl 23, Brajton 23, Svonsi 23, Stouk 23, Sautempton 22, Vest Bromvič 20.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA