Bio je najmlađi igrač Zvezde u Evropi, zvali su ga novi Piksi, a majka je ucenjivala klub za milione: Sada je završio tamo gde niko ne želi da igra! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 31

Bivši fudbaler Zvezde želeo je slavu, novac, dobra kola, vozio je džipa sa 17 godina, a na kraju je završio kao prosečan

U avgustu 2011. sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana postao je najmlađi fudbaler u istoriji Crvene zvezde koji je nastupio na jednoj evropskoj utakmici, bilo je to protiv Ventspilsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

A nekada mu se predviđala blistava karijera, zvali su ga ''novi Piksi'', ''novi Robi'' proglasili ga najvećim talentom koji se u poslednjih 20 godina pojavio na Marakani.

>>> Srpski fudbaleri koje su uništili ambiciozni roditelji: Bili su na skeneru najvećih klubova, a gde su sada (FOTO) (VIDEO)

ZVALI SU GA BUDUĆI RONALDO I MESI

Sedam i po godina kasnije, Filip Janković menja klubove u trećoj španskoj ligi. Posle neslavne epizode u ekipi Ekstramadure, Janković je novi angažman pronašao u Kordobi, preciznije u B timu ekipe iz Andaluzije.

VIDEO: Pogledajte kako su Filipa proglasili novim Ronaldom i Mesijem

Nekadašnji veliki talenat crveno belih se nije naigrao u Ekstramaduru gde stigao kao slobodan igrač, budući da je upisao samo dva nastupa, oba puta ulazivši u igru sa klupe.

Janković je promenio sredinu, ali ne i ligu pošto se Kordobim B tim takmiči u istom rangu, ali sa mnogo manje uspeha od Ekstramadure. Naime, Kordobin B tim se nalazi na rubu ispadanja u četvrtu ligu.

Srpskog igrača je u Kordobi dočekao Saša Marković koji igra za prvi tim, kao i Saša Jovanović, bivši fudbaler Mladosti iz Lučana.

VIDEO: Pogledajte kako je Janković debitovao za Zvezdu u Evropi

A MOGAO JE DA BUDE 7. ZVEZDINA ZVEZDA

Važna karika u karijeri Filipa Jankovića bila je majka Ljiljana Janković, koja je vodila brigu o njegovoj karijeri, reklamirala ga u medijima, kupila mu džip dok još nije bio punoletan sa tablicama ''FILIP''.

Printskrin; Youtube

Ona se kroz medije često raspravljala sa članovima uprave Zvezde, vršila je pritisak na njih kada njen sin nije dobijao priliku da igra, ili kada nije bio poveden na pripreme zbog toga što je odbijao da potpiše profi ugovor.

To je i otkrio Zoran Stojadinović, koji je u vreme odlaska Jankovića bio sportski direktor kluba.

- Hteo sam da zadržim Filipa Jankovića u klubu, predložio sam da putuje na pripreme… Njegova majka ja mislila drugačije.

Printskrin: Youtube

- To što nije dugo primio platu nema nikakve veze jer dobro je poznato u kakvoj smo finansijskoj situaciji. Zvezda duguje svim igračima, pa nešto ne vidim da su podneli zahtev za raskid ugovora - istakao je Stojadinović pre nekoliko godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    26. januar 2018 | 12:43

    Ako želi nešto da uradi sad mu je pravo vreme da uđw u Parove ili Farmu..Da iskoristi ovo što ga guraju u medije

  • penzioner

    26. januar 2018 | 17:35

    Ne daj Boze sto ti majka misli,daj Boze sto ti zena misli!Ko razume,shvatice!

  • Čika Jova

    26. januar 2018 | 13:19

    Tako ti je kad se mama megaloman "razume" u fudbal k'o Marica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA