Terzić otkrio kako su braća spasila Zvezdu: Da nije bilo njih, ne bi bilo ni evropske bajke!

 
 ≫ 
  • 14

Da nije bilo prodaje Ilićevih, danas, možda, navijači crveno-belih ne bi slavili najveće uspehe kluba u poslednje dve decenije

Fudbalski klub Crvena zvezda i njeni navijači uživaju na lovorikama minulih uspeha u jesenjem delu sezone, koja će ostati upamćena kao jedna od najboljih i nauspešnijih u poslednje dve decenije.

>>> Boaćija želi učesnik 1/16 finala LE, ali Zvezdin napadač čeka poziv Čelsija!

Dominiraju crveno-beli u Superligi, u Evropi su postigli nešto što davno nisu, imponuje pre svega igra i zrelost kakva nije viđena dugo vremena na "Marakani", pa je zadovoljstvo ogromno u klubu koji kuje planove da se održi trenutni nivo.

Za sve ovo ključni su bili letošnji pravi potezi koji su se vukli, svi igrači koji su stigli pokazali su se kao pojačanja, a njih ne bi bilo da nije bilo jake finansijske injekcije koja je obezbeđena prodajom dvojice supertalentovanih igrača iz omladinskog pogona.

Direktor kluba Zvezdan Terzić otkrio je da je od para zarađenih od prodaje Braće Ilić praktično oformljena kičma ekipe koja je pod Milojevićevom palicom udahnula novi život posrnulom klubu.

- Da nije bilo braće Ilić, ne bi bilo ni ovih rezultata u Evropi. Mi smo sa novcem od njihove prodaje doveli Pešića, Krstičića, Borjana, Stojkovića, Savića, Jovičića... Tržište je to koje određuje koga ćeš da prodaš - rekao je Terzić u intervjuu za Večernje novosti.

Foto: Instagram/i.ilic14, Wikimedia

Podsetimo, braća Ilić, osamanestogodišnji Luka i šesnaestogodišnji Ivan, prešli su u Mančester Siti u avgustu ove godine za sumu od 5,5 miliona evra koju su crveno-beli gotovo u celosti mogli mirno da investiraju u jačanje igračkog kadra.

Straiji od braće, koji je debitovao kod Milojevića, ostaće na Marakani još šest meseci, a mlađi će se priključiti lideru engleskog prvenstva čim postane punoletan.

Važno je reći i to da su na "Marakani" letos prihodovali i od prodaje Mihaila Ristića u Krasnodar (2.000.000 evra), Srđana Plavšića u prašku Spartu (1.300.000) i Filipa Manojovića u Hetafe (1.250.000).

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ks

    4. januar 2018 | 12:25

    Da nije bilo vođe bili bi u kukuruz ligi, ne talasaj previše.

  • darko

    4. januar 2018 | 15:44

    Pa vas je prosla vlast deceniju ipo vukla u svim sportovima... Malo je licemerno sto se sada bunite!

  • KARUDIJAN.

    4. januar 2018 | 12:12

    Price za malu decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA