Najteže optužbe do sada: Sudije dobijaju instrukcije, rade kako im se kaže!

 
 ≫ 
  • 5

Bivši prvi čovek sudijske organizacije Miroslav Radoman udario na struku

Sudijska organizacija Fudbalskog saveza Srbije nalazi se trenutno pod najjačim udarom poslednjih godina.

Stižu stalne optužbe na račun deljenja pravde arbitara koji sude mečeve Superlige, nisu samo "večiti" rivali Zvezda i Partizan najglasniji, dižu glas negodovanja sporadično i "mali" klubovi, imali smo i ono skandalozno sedenje igrača Borca u Subotici kao odgovor na lošu arbitražu...

>>> Nikad brži odgovor Zvezde Partizanu: Evo vam video, pa gledajte koliki ste lopovi! (VIDEO)

Sve u svemu - ružna slika koju šaljemo u Evropu.

O svemu tome pričao je za Kurir bivši najbolji srpski sudija Miroslav Radoman koji je teško optužio famoznu Sudijsku organizaciju za katastrofalan status arbitara i stanje koje su izazvali.

- Najveći problem su vodeći ljudi sudijske organizacije. Oni vrše pritisak na sudije, izdaju im zadatak "ideš tamo, uradićeš to i to ako želiš da ostaneš na listi" - otkriva Radoman "mehanizme" koji vladaju u sudijskoj organizaciji na čijem je čelu bio do 10. oktobra 2016, kada je smenjen.

Radomanove tvrdnje su ozbiljne i optužujuće po vrhušku u delu saveza zaduženog za suđenje, ali je pitanje da li možemo očekivati adekvatnu reakciju nadležnih organa na njegovo otkriće.

Ima, kaže Radoman, i poštenih sudija, ali...

- Ima tu i dobre dece, ali teško dobijaju priliku. Ova država može, ako želi, da sredi sudijsku organizaciju za dva meseca. Kako? Očistiti korov, smeniti sve u sudijskoj organizaciji. Za početak se može strancima poveriti suđenje utakmica, jer na njih je teško vršiti pritisak.

Objašnjava naš bivši sudija koje sudije najbolje prolaze u poslu kod nas i kako najbrže napreduju.

- Na sceni su "sudije-kamikaze". To je odavno ustanovljen model u kom se sudije delegiraju zbog poslušnosti. Sada sam ponosan na svoj period od četiri meseca. Bilo je i tada pogrešnih odluka sudija, ali nikome se nije naređivalo da mora nekog da ošteti kako bi ostao na listi.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    29. novembar 2017 | 12:55

    Сва та "коров" је остала из времена када је Толе руководио и створио систем да се помаже његовом клубу како би достигао по титулама за њих недостижну Звезду. Проблем је што такав јсд-овски систем и даље постоји, и нико не жели да дигне глас. 6 утакмице-7 или 8 пенала, да не набрајам даље, не би било довољно простора за писање.

  • Brka

    29. novembar 2017 | 13:01

    Izgleda da je Terza u pravu.

  • Peki

    29. novembar 2017 | 14:06

    A pre Toleta bilo posteno.Najbolje je bilo dok je Miljanic vitlao fudbalom a Zvezda osvajala titule e onda je bilo po ukusu vas zvezdasa....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA