TIM OD 11 ASOVA BEZ MUNDIJALA: Koje će sve zverke od Bufona do Sančeza gledati Mundijal na TV-u? (VIDEO)

 
  • 9

Previše je dobrih igrača koje nećemo gledati u Rusiji

Računi su praktično svedeni u kvalifikacijama, iako je ostalo da se suoče Peru i Novi Zeland u baražu.

Pošto te ekipe nemaju svetske zvezde koje su u prvom planu, došlo je vreme i da se napravi top tim od igrača koji će propustiti Mundijal u Rusiji, a konkurencija je paklena.

>>>Honduras u suzama, Mile odveo Australiju na SP: Srbija sad čeka meč odluke za bolji šešir! (VIDEO)

Naročito posle šokantnog ispadanja Italijana, koji će prvi put od Mundijala 1958. propustiti najvažnije sportsko nadmetanje na planeti.

Pojedini nisu mogli da odu u Rusiju zbog prevelikog jaza u kvalitetu kada su u pitanju saigrači, bilo je i povreda, pehova, a uz Italiju su po fijasku Holanđani, inače trećeplasirani tim poslednjeg Svetskog prvenstva u Brazilu.

Pa da krenemo od čoveka u rukavicama...

1. ĐANLUIĐI BUFON (Italija, Juventus)

Foto: AP/Tanjug

Nema ljubitelja fudbala koji je mogao da ostane  ravnodušan na Bufonove suze posle eliminacije u kvalifikacijama. Švedska je presudila u njegovoj reprezentativnoj karijeri, 39-godišnja legenda neće više biti na najvećim takmičenjima.

- Žao mi je, ne samo meni, već svima koji su deo reprezentacije. Propustili smo nešto što je jako važno celom društvu i to je moje jedino razočaranje. Završio sam, vreme je tiranin koji me pregazio. Ispada da se moja posljednja utakmica podudara s ovim neuspehom. Svi smo podjednako krivi - rekao je kroz suze Điđi, iza kog je svetska titula iz 2006. godine.

2. ANTONIO VALENSIJA (Ekvador, Mančester junajted)

Printskrin: Youtube/football hightlights

Iskusni 32-godišnji bek je bio u vrhu najboljih igrača Junajteda za prošlu sezonu, ali nije bilo realno da odvede ekipu na treći uzastopni Mundijal.

Svoj prvi reprezentativni nastup zebeležio je protiv Paragvaja u kvalifikacijama za SP 2006, u trijumfu od 5:2 učestvovao je sa dva pogotka, a posle je u Nemačkoj na Svetskom prvenstvu bio među boljim akterima.

Bio je kandidat za idealni tim prvenstva, zatim i među šest kandidata za najboljeg mladog igrača Mundijala, a kapiten je bio na prošlom Mundijalu u Brazilu. T uje i isključen u remiju bez golova protiv Francuske na Marakani.

Ovaj put, neće se družiti sa kapitenskom trakom, već sa daljinskim upravljačem.

3. VIRDŽIL VAN DAJK (Holandija, Sautempton)

Premijerligaš je u prvom timu reprezentacije od 2015. godine, debitovao je u kvalifikacijama za EURO protiv Kazahstana u pobedi od 2:1, ali nije igrao ni Evropsko prvenstvo, sada ga neće biti na Svetskom.

Francuska je zauzela prvo mesto grupe A, Švedska je bila druga i u baražu presudila Italiji, Holandija je treća iako je imala isti broj bodova kao Švedska. Sumnje nema, Holandija je najveće razočarenje poslednja dva ciklusa, strmoglav je bio pad posle finala na Mundijalu 2010. i trećeg mesta 2014.

4. LEONARDO BONUĆI (Italija, Milan)

Foto: Tanjug/AP

Leo je igrao i sa slomljenim nosem za reprezentaciju, ali će morati nekako da prevaziđe švedski šamar. Debitovao je za reprezentaciju 2010, dobio privilegiju da startuje sa Kanavarom i Kjelinijem u formaciji 3-4-3, otputovao je na Mundijal 2010, ali nije igrao, na sva tri meča u grupi Italija je podbacila i nije prošla dalje.

Slično je doživeo 2014, opet je Italija ispala rano i nije bilo mesta za Bonućija u igri, makar i u rezervi! Samim tim, Bonući je jedan od najvećih tragičara, bio je tako blizu, ali nijednom nije osetio draž igranja na Svetskom prvenstvu.

5. DAVID ALABA (Austrija, Bajern)

Foto: Tanjug/AP

Kao levom beku, Alabi nema premca, osvojio je Ligu šampiona i šest titula Bundeslige, ali mu je najveći reprezentativni domet Evropsko prvenstvo 2016.

U ovom reprezentativnom ciklusu, Austrija je igrala kritično i previše kiksirala, pa je ostala iza naših Orlova i Irske, koja je pretrpela brodolom u baražu protiv Danaca.

6. ARTURO VIDAL (Čile, Bajern)

Foto: AP/Tanjug

Kičma Čilea, igrač koji je obeležio poslednja dva Mundijala, sada je bio suspendovan za poslednji kvalifikacioni meč protiv Brazila.

Bespomoćno je morao da gleda eliminaciju svojih saigrača, i to posle podviga u osvajanju Kopa Amerika 2015. Na poslednjem SP, Čile je izgubio od Brazila u osmini finala, i to posle penal ruleta, pa će imati za čim da žali Vidal u karijeri.

7. MIRALEM PJANIĆ (BiH, Juventus)

Foto: Tanjug/AP

Pjanić je u prošlim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu dao tri gola i četiri puta je asistirao u devet mečeva. Bio je ključ odlaska na Mundijal, igrao je protiv Argentine na Marakani u porazu od 2:1, dao je gol u pobedi nad Iranom za 3:1, što je prva mundijalska pobeda za BiH u istoriji.

Ipak, nije se BiH proslavila u poslednjem ciklusu, pa će Pjanić imati duži odmor i priliku da se posveti obavezama u Juventusu, gde je nosilac igre.

8. GERET BEJL (Vels, Real)

Foto: Tanjug/AP

Nije bilo prilike za novo čudo. Velšani su bili najveće osveženje poslednjeg Evropskog prvenstva, došli su do polufinala, ali im je to bio vrhunac čiji je kontinuitet bilo teško nastaviti zbog limitiranosti ekipe.

Mnogo toga se vrtelo oko Gereta Bejla, čiji zenit takođe prolazi, pre svega zbog učestalih povreda. U poslednjim kvalifikacijama, Vels je gledao u leđa nama i Ircima.

9. ARJEN ROBEN (Holandija, Bajern)

Foto: AP/Tanjug

Veteran sa tri Mundijala iza sebe, rekao je zbogom posle poslednje kvalifikacione utakmice sa Švedskom u grupi. Holandija je ispala, a Roben će pričati deci kako je bio nominovan za Zlatnu loptu Mundijala 2010. kada je igrao finale sa Španijom.

Imaće šta da kaže i o turniru 2014, dao je dva gola Španiji u pobedi od 5:1, bio je u idealnom timu prvenstva, Holandija je osvojila treće mesto.

10. ALEKSIS SANČEZ (Čile, Arsenal)

Foto: AP/Tanjug

Dosta je svega Sančezu u Arsenalu, tim se ne bori za trofeje i daleko je od njegovih apetita, a ruže ne cvetaju ni u nacionalnom timu. Odveo je Čile na Mundijal 2014. sa četiri gola, igrao je u nokaut fazi protiv Brazila, ali je u penal seriji bio tragičar.

Bio je jedan od trojice Čileanaca koji nisu pogodili, Žulio Cezar je ukrotio njegov udarac za 3:2. U poslednjim kvalifikacijama, Sančez je dao gol Brazilu u prvoj pobedi nad ovim timom posle 2000. godine, nije uspeo samo da vizira kartu za Rusiju.

11. PJER EMERIK OBAMEJANG (Gabon, Borusija Dortmund)

Foto: AP/Tanjug

Gabon se nikada nije kvalifikovao za Mundijal, pa će Obamejang ostati na listi top igrača bez prilike da vidi najveću scenu. Bio je kapiten na Kupu afričkih nacija 2015, igroa je na Olimpijskim igrama 2012, ali nije to takmičenje kojima se baš možeš pohvaliti.

Ima još igrača bez kojih neće biti isto.

Foto: Tanjug/AP

Nedostajaće golman Jan Oblak iz Slovenije, tu su još Gari Medel iz Čilea, Marek Hamšik iz Slovačke, Henrik Mkitarijan iz Jermenije, Rijad Marez iz Alžira, Edin Džeko iz  BiH, Andrej Jarmolenko iz Ukrajine, Nabi Kejta iz Gvineje...

(Telegraf.rs)

Video: Emotivni pomoćni trener Partizana se obratio Stanojeviću posle pobede nad Mladosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tm

    15. novembar 2017 | 18:06

    A Dzeko?

  • Miloje Bubanja

    15. novembar 2017 | 18:20

    ma ima ih na stotine, samo gledaj italija, i holandija,nista vise, to ti je otprilike 30 extra igraca,ali sta je tu je,ma ja svetsko ne smatram za najjace prvenstvo, jace je evropsko barem 5 puta, sta ne svetskom od jakih samo latino amerikance i to bi bilo to,a na evropskom posle grupe,svaka utakmica je derbi

  • Poirot

    15. novembar 2017 | 17:59

    Marko Verati,Andrea Beloti,Ciro Imobile,Lorenco Insinje,Vesli Snajder,Kristian Pulisic,Fazi Gulam,Jasin Braimi,Erik Bai,Serz Orije,Frank Kesi,Zan-Misel Seri,Vilfred Zaha i jos mnogi drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA