Đukić: Imamo tri crnca i jednog muslimana, zašto da ne dovedemo nekog ko je bio u Zvezdi? (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 17

Trener Partizana nezadovoljan što se pravi frka tamo gde ne postoji kada je u pitanju transfer Ognjena Ožegovića

Fudbaleri Partizana u subotu od 21.00 igraju protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu, a tim povodom trener crno-belih Miroslav Đukić imao je konferenciju za novinare pred utakmicu. On je istakao da ima kadrovskih problema zbog povreda nekoliko igrača, ali i suspenzije zbog kartona.

>>> PLJUŠTE KAZNE: Zvezda i Partizan moraju da plate 700.000!

- Očekuje nas težak meč, ekipa koja je prošle godine izborila evropsko takmičenje, izgubili smo od njih u prijateljskoj utakmici i svesni smo da je to dobra ekipa i da ne smemo da uđemo opušteno u utakmicu - istakao je Đukić i pojasnio situaciju sa povređenim i suspendovanim igračima.

- Kosović je povređen, Suma je došao sa problemima u prednjoj loži i na njega nećemo da računamo, imamo i Radina koji ima kartone i to je to što se tiče povređenih i kažnjenih igrača.

- Suma je otišao na reprezentativnu pauzu sa jednim udarcem u prednjoj loži i predlagalo mu se da ne igra prvu utakmicu. Mislili su da je spreman za drugu utakmicu, odigrao je 60 minuta, ali je tada osetio bol, ima neku nateklinu i doktor će posle pregleda danas da vidi kolika će biti pauza - rekao je Đukić.

POJAČANJA - TOŠIĆ ME ODUŠEVIO, ANTONOV JE OZBILJAN IGRAČ

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Zadovoljan sam ekipom koju smo formirali, brzo će se uhodati u sistem i brzo će nam doneti rezultate. Ivica Iliev je uložio veliki trud i doveo odlične igrače, veoma sam zadovoljan ekipom, imamo ih sve na okupu i spremni smo da se uigramo.

Đukić je posebno pohvalio Tošića:

- Tošić je spreman da igra. Juče smo svi bili oduševljeni njim, jer vidite ozbiljnog igrača i dečka koji je za primer. Izrastao je u vrhunskog igrača i zaista je primer svima u svlačionici. On je veliko pojačanje za nas - konstatuje Đukić.

Trener Partizana ističe da će imati slatke muke za poziciju levog beka posle dolaska Nemanje Antonova.

- To je ozbiljan igrač. Stručni štab ima slatke muke, imamo tri ozbiljna igrača na toj poziciji. To nam daje opciju i da odmaramo, rotiramo igrače, biramo rešenja... Sve tri opcije su u igri.

IMA POMAKA U SRPSKOM FUDBALU ZBOG PARTIZANA ZVEZDE I REPREZENTACIJE

Foto: Tanjug/AP

Đukić ističe da dobri rezultati večitih i reprezentacije ne smeju da uljuljkaju nikoga, već da mora da se radi još jače kako bi Srbija konačno izašla na mapu ozbiljnog evropskog fudbala.

- Nešto se dešava pozivno u našem fudbalu. I Partizan i Zvezda su u Ligi Evrope, reprezentacija je na pragu Svetskog prvenstva. Međutim, ne smemo se uljuljkivati, već moramo nastaviti da radimo. Mi se ne zadovoljavamo plasmanom u Ligu Evrope, već hoćemo da napravimo ozbiljan posao u tom takmičenu. Smatram da i Zvezda i reprezentacija imaju dobre ekipe. Svi zajedno možemo da napravimo nešto i da dođemo do pomaka u evropskom i svetskom fudbalu - rekao je Djukić.

On veruje i da Partizan može da prođe grupu, ali da protivnici nisu naivni kao što mnogi misle.

- To su imena koja nisu atraktivna, ali su jaki protivnici. Sa svakim možemo da igramo, možemo svakog da pobedimo, ali i da izgubimo od svakog. Šanse su podjednake - smatra trener Partizana.

TEMA OŽEGOVIĆ - NE TREBA DA SE PRAVI FRKA GDE NE POSTOJI, IMAMO TRI CRNCA I JEDNOG MUSLIMANA U EKIPI

Foto: partizan.rs

Ne prati njega ništa, on je došao ovde, stvorila se neka veštačka frka nepotrebna, tamo gde ne postoji frka. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne možemo da imamo nekog ko je bio u Zvezdi. I Zvezda ima igrače koji su počeli u Partizanovoj školi. Ne postoji nikakva frka. Ovo je 21. vek, ovo su normalne stvari u normalnom svetu. Ožegović je naš igrač, dete koje hoće da se dokaže ovde. Mi ćemo mu dati priliku, on je naša infesticija, a mi hoćemo da on kod nas postane ozbiljan igrač kod nas. Ja skidam svu tenziju sa njega. Bez ikakvih tenzija želimo da nastavimo šampionat - pod emocijama je odgovorio Đukić.

Tu njegovu izjavu pogledajte od 13:54 u priloženom snimku:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Evo zašto je Aleksandar Filipović bio "ljubomoran" na košarkaše Partizana prethodnih godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. septembar 2017 | 14:20

    Слажем се да се дешава нешто позитивно у нашем фудбалу,и репрезентативном, али највише захваљујући што су склоњена она два гробара из ФСС(Толе и Саво,страшно). А увек може још боље. А за то је потребно да се они уопште не питају ништа.

  • Dodson

    8. septembar 2017 | 14:15

    Bravo.

  • Hogar Strasni

    8. septembar 2017 | 18:48

    U pravu je Djukic. Koja je razlika izmedju zvezdasa i tamo nekih Bantu crnaca ili muslimana..? Da ne vredjamo nikog, ali svi oni su isti ljudi. Nema rasnih diskriminacija. Ovo je demokratija :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA