Šta treba da se desi da Đoković obezbedi završni Masters u Torinu: Moraće da bude bolji od ovih tenisera!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Novak Đoković je posle dugo vremena ispao iz top tri na ATP listi, pa je posle lošeg rezultata na US Openu sada četvrti teniser sveta, a opasno mu preti i Danil Medvedev, koji je svega 85 bodova ispod Đokovića i vrlo je realno da ga uskoro pretekne, posebno jer Novak ne igra mnogo turnira.

Đoković je potvrdio da će do kraja sezone igrati na još dva turnira - Mastersu u Šangaju, a potom i u Parizu.

Čak ne planira da igra ni ATP Beograd, što dovoljno govori koliko vodi računa o svojoj formi i koliko je sve podredio najbitnijim turnirima - Grend slemovima i Mastersima.

Pošto Grend slemova do kraja sezone nema, fokus će se usmeriti na Masterse, a Novaku je posebno značajan završni Masters, koji se igra u Torinu, što se može videti i kroz njegovu torbu, na kojoj su pored Grend slemova istaknuti i završni Mastersi koje je osvojio, ali i ostali turniri iz serije 1.000.

Međutim, Đokoviću je ove sezone igranje na završnom Mastersu pod velikim znakom pitanja.

Naime, Nole je trenutno prvi ispod crte kada je u pitanju učešće na završnom Mastersu, gde igraju osam najboljih u kalendarskoj sezoni.

Đoković je u ATP trci osvojio trenutno 3.260 bodova i nalazi se ispod Aleksa De Minora, koji je trenutno osmi sa 3.305 bodova.

Razlika nije velika, pa Novak uz dobre rezultate u Šangaju i Parizu bez problema može da rezerviše kartu za Torino.

Ipak, moraće Novak da prati i rezultate ostalih tenisera, posebno onih koji još nisu osigurali završni Masters.

Bar jedna titula u Šangaju ili Parizu osigurala bi Novaku vizu za završni Masters. Moguće je da bi u tome uspeo i ukoliko ne dođe do titula, ali na oba turnira stigne do završnica (polufinale i finale).

Novaku će od velike važnosti biti i da bude bolji od Aleksa de Minora i Andreja Rubljeva, koji su mu najbliži na ATP trci i da bar jednog od njih pretekne, ali mora da pazi i da ga ne preteknu Grigor Dimitrov, Tomi Pol i Stefanos Cicipas, koji takođe imaju šanse da se nađu među osam najboljih, a koji će sasvim sigurno igrati na više turnira od Đokovića.

Pogledajte i kako trenutno izgleda ATP trka:

ATP trka Printskrin: atptour.com
ATP lista Printskrin: atptour.com

Šanse imaju i Hubert Hurkač, Frensis Tijafo, Lorenco Museti i Holger Rune, mada kako su niže na listi, tako su im šanse sve manje. Teoretski ih imaju i Sebastijan Korda, Džek Drejper, Alehandro Tabilo, Ben Šelton, pa čak i Aleksej Popirin, koji je upravo eliminisao Đokovića na US Openu u trećem kolu.

Ipak, najbitnije je Đoković zaigra na svom nivou, kao na Olimpijskim igrama, kada je osvojio zlatnu medalju i kompletirao sve najvažnije turnire u karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ag

    10. septembar 2024 | 14:36

    Dajte, molim vas, ne budite smesni. Nema ni 250 titulu a vi bi ste da ga saljete na zavrsni, medju osam najboljih..malo realnosti ukljucite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA