Srbin ima borbu života u UFC-u protiv MMA legende: Rakić i Smit se "tukli" pogledima posle merenja

 
 ≫ 
  • 2

Novi izazov je pred Rakićem, najveći u dosadašnjoj karijeri

Austrijanac sa srpskim korenima Aleksandar Rakić u noći između subote i nedelje radiće najvažniju borbu u dosadašnjoj karijeri, jer će mu rival biti momak čije je poteze upijao dok je sebi krčio put do zvezda u ovom sportu - Entoni Smit.

Dvojica boraca su se već "odmerila" posle merenja, doduše samo pogledima, bilo je tenzija u tom sučeljavaju, ali i sportskog pozdrava pre nego što su se razišli.

Pred Rakićem je definitivno najveći izazov karijere, radiće borbu protiv daleko iskusnijeg rivala, uz to će imati i imperativ pobede zbog poraza u poslednjem meču, pa bi novi neuspeh poljuljao njegov status u UFC rangiranju.

Što se tiče Smita, on je od psolednje tri borbe izgubio dva puta, porazili su ga Glover Tešeira i Džon Džouns, dok je pobedu ostvario protiv Aleksandera Gustafsona.

Ipak, ne treba sumnjati u spremnost Smita, mnogo je ovakvih izazova preturio preko glave Teksašanin, pa Rakića očekuje vrlo težak zadatak, ali i slava ukoliko rešio meč u svoju korist.

Nema sumnje da će Rakić imati podršku i Austrijanacai Srba, dve zemlje za koje je neraskidivo vezan, o čemu je govorio u jednom intervjuu.

- Ja sam ponosan na ono što jesam. Živim u Austriji, borim se pod austrijskom zastavom, jednostavno zato što sam tamo odrastao, Austrija mi je sve dala, ne bih sad sedeo ovde i pričao o budućnosti i karijeri. Ali sam ponosan na ono što jesam. Ima uvek ljudi koji misle da sam Austrijanac, odem u Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, pričam sa ljudima... "Ti si Austrijanac, ti si ovo, ti si ono"... U Austriji, kontra. "Ti si Srbin, ti si Bosanac" Gde god odem, ja sam stranac. Nigde ne mogu da budem kod kuće! Ali znaš kako, ko hoće, prihvati, ko neće, ne mora. Ja znam šta jesam, poštujem svoje, poštujem drugo.

Pogledajte, pred kraj najavnov klipa za borbe, suočavanje Rakića i Smita.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    29. avgust 2020 | 15:52

    sve srecu bratu..bice tesko..ali ako tu izgubi ostaje samo vrata u klubovi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA