Sprema se boskerski spektakl u Beogradu, gledaćemo Ninu, Nađu, Tomislava...

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Treći Memorijalni turnir "prof. dr Miroslav Popović" održaće se 8. novembra u Beogradu. Pozornica je spremna, a na nju će izaći samo najbolje od najboljeg što srpski profesionalni boks ima da ponudi.

I nesumnjivo tom prilikom pokazati sav raskoš veštine, talenta, znanja, hrabrosti, odvažnosti i čelične volje. Svakako pride, i napuniti oči svima koji se te večeri (19.30, SK Fight) budu našli na poprištu šest izuzetnih borbi. Ona naslovna biće ujedno i borba za titulu.

Tomislav Vukomanović (9-0, 3 KO) će po poslednji put pre nego što uplovi u seniorske vode, braniti pojas WBC omladinskog interkontinentalnog prvaka u velter kategoriji. Za izazivača će imati ambicioznog Kolumbijca Aleksandera Morena koji u dosadašnoj karijeri ima skor od sedam pobeda (5 KO) i jednog poraza.

Inače, na tom meču će supervizori biti Migel Anhel de Pablos, WBC direktor za silver šampione, kao i Bonu Gavhar Rahimova iz Uzbekistana. Uz rođenog Banjalučanina koji nastavlja da krči put ka visinama, zvezda večeri biće i najbolja srpska bokserka, Nina Radovanović, svetska IBO šampionka u polumuva kategoriji. Pobedom nad Minervom Gutijerez (5-4, 1 KO) iz Španije, Nina bi definitivno otvorila vrata borbi za WBC titulu.

Prvi meč večeri biće debi Nađe Milijančević pred beogradskom publikom. Harizmatična devojka nepresušne energije i neustrašivog stava će u tek svojoj drugoj borbi u profi boksu izaći na crtu Gruzijki Mariami Nutsubitze u poluvelter kategoriji. Nađa inače iza sebe ima dugogodišnju karijeru u kiks-boksu, MMA i "bare knuckle-u", a sada želi da izgradi ime za sebe i u plemenitoj veštini.

Deo spektakla rezervisan je i za sjajnog kruzeraša Gorana Babića (8-2-2, 2 KO) koji će boksovati protiv Stefana Mihailova iz Beograda. Ovo će inače biti revanš njih dvojice koji su u prvom "fajtu", održanom sredinom avgusta ove godine, boksovali nerešeno. Priliku da pokažu svoje umeće, kao i napredak ponovo će imati bokseri iz DR Konga koji poslednje tri godine žive i rade u Beogradu.

Fretas Pembeleu (6-0, 1 KO) i Nejtan Lunata (6-0, 2 KO) iz BK "Fontana" su i lani učestvovali na Memorijalu, a sada će ispred sebe imati inostrane borce. Pembele će prvi u ring, a rival će mu u poluvelter kategoriji biti vihorni Španac Brajan Karvakundo (3-7-2, 1KO). Što se tiče, Lunate (laka kategorija), njega će testirati nimalo naivni Gruzin Kviča Gigolašvili.

Zvanično merenje boraca zakazano je dan pred događaj, 7. novembra, a karte za ovaj istinski bokserski spektakl su zvanično u prodaji i mogu se kupiti u prostorijama Srpskog profesionalnog bokserskog saveza (Hala sportova "Ranko Žeravica") ili putem Instagram stranice "serbian professional boxing".

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA