Dva puta gubio od Tajsona, sada dobio strašne vesti: "Saznali smo da mu mozak propada..."

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni bokser Frenk Bruno hospitalizovan je na preglede zbog zabrinutosti da mu mozak polako propada.

Doktori istražuju mogućnost dugotrajne štete usled udaraca koje je primio tokom svoje 14-godišnje karijere. Bruno, koji ima 62 godine, smatra se jednim od najcenjenijih britanskih boraca, s impresivnim bilansom od 40 pobeda u 45 profesionalnih mečeva.

Njegova ćerka, Rejčel, otkrila je da su nedavna saznanja o stanju njegovog mozga zabrinjavajuća: "Nedavno smo saznali da njegov mozak polako da propada." U trenutku kada su u toku pregledi, ona je dodala: "Ne znamo koliko brzo će se stanje njegovog mozga pogoršati, ali smo jaka porodica i želimo da cenimo ove trenutke."

Izvor blizak Brunu izjavio je da se trenutno oseća odlično i zdravije nego u poslednjih nekoliko godina, uz napomenu da svakog meseca prisustvuje tri ili četiri događaja gde govori o svojoj karijeri. "Svi penzionisani bokseri imaju redovne provere, a Frank nije izuzetak," rekao je izvor.

Frenk Bruno Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bruno je ranije istakao da je srećan što je živ, uprkos godinama borbe sa mentalnim zdravljem, nakon dijagnoze bipolarnog poremećaja. Njegov život doživeo je preokret kada je bio smešten u bolnicu "Goodmayes", gde je proveo nekoliko nedelja.

Povremeno se vraća u bolnicu na lečenje, a poslednji put hospitalizovan je 2021. godine, kada je prošao kroz teške trenutke tokom zatvaranja zbog koronavirusa. Bruno je najpoznatiji po svojim mečevima protiv Majka Tajsona, gde je u oba puta izlazio kao gubitnik. Njegov najveći uspeh bio je osvajanje svetske titule kada je 1995. godine pobedio Oliveira MekKola na Vembliju.

(Telegraf.rs)

Video: Veljko Ražnatović ekskluzivno za Telegraf o medalji na Evropskom prvenstvu u boksu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA