"Bio sam u depresiji, pušio dve kutije...": Brutalno prebijen u borbi za pojas, a iza sebe ima nestvarnu priču

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Poražen je Kalil Rauntri Džunior na brutalan način od Aleksa Pereire na UFC-u 307, u meču za pojas poluteške kategorije, ali nema sumnje da je njegovo ime ostalo dobro upamćeno ljubiteljima borilačkih sportova u svetu.

Njegova priča je sve samo ne tipična – za razliku od većine boraca koji od malih nogu sanjaju o borilačkoj slavi, Rauntri nije ni razmišljao o karijeri u MMA svetu.

Tek kada je dospeo do tačke kada je morao da se suoči sa ozbiljnim zdravstvenim problemima – izazvanim lošom ishranom, pušenjem i korišćenjem tableta – odlučio je da preokrene svoj život.

Sa samo 19 godina, imao je čak 133 kilograma i bio bez pravog životnog cilja.

U razgovoru sa Dimitriusom Džonsonom, Rauntri je iskreno govorio o teškom periodu svog života.

- Bio sam u dubokoj depresiji, sklon suicidnim mislima. Pušio sam dve paklice cigareta dnevno, konzumirao sam isključivo sokove ili alkohol i jeo sam najgoru moguću hranu, onu sa benzinskih pumpi - priznao je Rountree, dodajući da sada želi da svojim primerom inspiriše mlade koji prolaze kroz slične borbe.

Njegov brat je tada već trenirao MMA i odlučio je da pokaže Kalilu osnove borilačkih veština. "Pomislio sam, ovo izgleda zanimljivo," prisetio se Rauntri. Ubrzo nakon što je počeo da trenira, primetio je poboljšanja, ali se i dalje mučio zbog svog pušačkog načina života. "Nisam mogao da dišem od cigareta, pa sam odlučio da potpuno prestanem," rekao je.

Trener u dvorani ubrzo je prepoznao njegov potencijal i ohrabrio ga da nastavi sa treninzima. "Prvi put u životu neko me je podstakao da nastavim. Pogledao sam brata i rekao: ‘Trener želi da se vratim, to je to! Vraćam se!‘," priseća se Kalil.

Uz ozbiljan pristup treninzima, Rauntri je promenio i ishranu – naučio je kako da priprema jednostavna, zdrava jela kao što su piletina, brokoli i pirinač, a već posle 11 meseci treniranja, uspeo je da izgubi čak 45 kilograma.

Rauntri je još jedan od ljudi koje je sport, konkretno MMA vratio "u život", a sada je bez ikakvih sumnji naširoko poznat ljubiteljima borilačkih sportova širom planete.

(Telegraf.rs)

Video: Slo Roki preti Džokeru: Ilke može da uđe u oktagon, ali neće izaći na nogama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA