Poznato koliko su zaradili Džošua i Diboa: Cifre su prava "sitnica"

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prošle subote, gotovo 100.000 fanova okupilo se na legendarnom Vembliju, svedočivši bokserskom spektaklu kakav dugo nismo videli. Glavne zvezde večeri bili su Entoni Džošua i Danijel Diboa, ali uzbuđenja nije manjkalo ni u ostalim borbama na istom događaju.

Iako je program ponudio niz atraktivnih mečeva, jasno je da je većina publike bila tu zbog Džošuine i Diboine borbe. Dodatni šlag na tortu bio je nastup legende Lijama Galagera, koji je zagrejao atmosferu i podigao publiku pre glavnog duela. Saudijski kapital stoji iza ovog spektakla, a cela produkcija bila je na zaista vrhunskom nivou.

Kada je reč o honorarima boraca, objavljeni su podaci koji otkrivaju da je 60% zarade pripalo Džošu, dok je Diboa dobio 40%. Konkretno, Džošua je za ovaj nastup zaradio 6 miliona funti (preko 7 miliona evra), dok ukoliko PPV (pay-per-view) brojke pređu milion, njegova ukupna zarada mogla bi da skoči na 25 miliona funti (oko 30 miliona evra).

Što se tiče Diboe, njegov osnovni honorar iznosio je 3,5 miliona funti (oko 4 miliona evra), a ukoliko PPV proda preko milion pregleda, njegova zarada bi mogla da poraste na 10 miliona funti (skoro 12 miliona evra).

Ove cifre predstavljaju ogromne sume i prava su retkost u borilačkim sportovima, gde je ovakva zarada gotovo nedostižna. Međutim, u svetu boksa, pogotovo na ovako velikim događajima, borci uspevaju da unovče svoje rizike i napore na pravi način.

(Telegraf.rs)

Video: Slo Roki preti Džokeru: Ilke može da uđe u oktagon, ali neće izaći na nogama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA