Tajsonu preti suspenzija pred meč sa Polom, a sve zbog marihuane: Evo koja kazna ga čeka ako padne na testu

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Majk Tajson bi mogao da se suoči sa ozbiljnim posledicama u svojoj karijeri ako padne na testu na drogu, nakon što je nedavno priznao da bi mogao da konzumira marihuanu pred meč sa Džejkom Polom, zakazan za kasnije ove godine.

Njihov meč, koji je prvobitno bio zakazan za ovo leto, morao je biti odložen zbog zdravstvenih problema "Gvozdenog Majka". Naime, Tajson je zbog upaljenog čira morao da prekine treninge po preporuci lekara. Međutim, sada je ponovo u teretani i odlučan je da će biti spreman za borbu koja je zakazana za 15. novembar u Arlingtonu, Teksas, na AT&T stadionu, pred čak 90.000 gledalaca.

Ovo će biti Tajsonov prvi povratak u ring nakon što je poslednji put profesionalno boksovao 2005. godine, kada je poražen od Kevina Mekbrajda. Njegov poslednji nastup bio je na egzibicionom meču 2020. godine protiv Roj Džonsa Juniora, održanom iza zatvorenih vrata. S druge strane, Džejk Pol, koji je poslednjih godina napravio ozbiljan proboj u boksu, pobedio je bivšeg UFC borca Majka Perija u svom poslednjem meču u julu.

Iako se Majk priprema za borbu, priznao je da ima problema sa zdravljem. Tajson je priznao da mu je teško da hoda nakon šest rundi sparinga, što dodatno povećava zabrinutost za njegovu spremnost pred meč. Takođe, Majk je poznat po svojim nekonvencionalnim metodama oporavka - ranije je priznao da svakodnevno koristi marihuanu i mikrodozira psilocibinske pečurke, a čak je otkrio da je bio pod dejstvom ovih supstanci i tokom borbe sa Džonsom.

Majk Tajson, Rolan Garos Foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Gostujući u emisiji kod Džimija Kimela, Tajson je dao izjavu koja je uzburkala javnost. Na pitanje da li planira da bude "high" tokom borbe sa Polom, odgovorio je: „Biću potpuno ponesen životom.“ Kada je Kimel dodao: „A na marihuani?“, Tajson je odgovorio: „To je mogućnost, takođe.“ Ovaj komentar je izazvao reakciju Kimela, koji je u šali rekao: „O ne, moja opklada pada kako razgovaramo.“

Međutim, ukoliko Tajson zaista odluči da koristi marihuanu pred meč, mogao bi se suočiti sa suspenzijom od strane Teksaške komisije za sport, jer je marihuana na listi zabranjenih supstanci. Prema pravilima komisije, „ukoliko borac bude pozitivan na zabranjenu supstancu, sledi suspenzija od 90 dana, a ako pobedi, rezultat borbe biće poništen.“

Bez obzira na sve, deluje da Tajson ne shvata borbu previše ozbiljno. U razgovoru sa Kimelom, otkrio je da trenira po šest sati dnevno. „Počinjem u 11 ujutru i izlazim iz teretane oko 17 časova,“ rekao je. Na to je Kimel, vidno iznenađen, uzvratio: „Da li je to šest sati bez prekida?“ Tajson je priznao da postoji mala pauza, na šta je Kimel kroz šalu dodao: „O ne.“

Iako je borba sa Polom blizu, Tajsonov nepredvidiv stil života i problemi sa zdravljem dodatno komplikuju njegov povratak u ring.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako Majk Tajson slavi Đokovićevo osvajanje Rolan Garosa: Njegova ćerka obožava Noleta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA