Pre 4 godine radio na mešalici, "ginuo" po snegu i jakom suncu, sada je postao šampion

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gruzijski MMA borac Merab Dvavišvili postao je novi UFC šampion u bantam kategoriji tokom vikenda, a mnogi svetski mediji preneli su njegovu životnu priču koja uopšte nije bila laka po dolasku u Sjedinjene Američke Države!

Merab je u SAD stigao kada je imao 21 godinu i morao je da radi na građevini kako bi preživeo. Zanimljivo, i danas se bavi ovim poslom. Samo u malo izmenjenoj ulozi, ne pored mešalice.

- Radio sam naporno 12 godina za ovo. Poštujem Dejnu Vajta i biće kako on kaže. On mi je promenio život, pronašao me je i doveo u UFC. Pogledajte me sada, postao sam šampion, živim san, inspirišem ljude širom sveta. Još sam normalan čovek, građevinski radnik.

- Postavljao sam sebi pitanja da li je vredno, posebno kada sam radio po snegu ili jakom suncu. Međutim, bez obzira na sve trenirao sam zaista žestoko. Kad se samo setim kako je život bio težak do 2019. ili 2020. godine. Imao sam toliko životnih izazova. Često sam se pitao da li da nastavim s ovim? Smatrao sam da borba možda i nije za mene - rekao je Gruzin koji je na startu UFC karijere doživeo poraze.

Međutim, sada ima skor 18:4 i iza sebe niz od 11 uzastopnih pobeda.

- Počeo sam dobijati sve više borbi i zarađivao sam sve više novca. Dao sam otkaz, posvetio se sportu, preselio se u Las Vegas. Uspeo sam da dobijem državljanstvo i konačno sam srećan čovek.

Gruzin je, inače, jednoglasnom odlukom sudija uzeo pojas Šonu O'Mejliju, a svoju dominaciju iskazao tako što je počeo da ljubi O'Mejlija po leđima, što je protivnika iznerviralo.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA