Oprostio se jedan od najvećih boraca u istoriji MMA

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, Demetrijus Džonson objavio je kraj svoje duge i uspešne karijere tokom događaja "One 168" u Denveru u noći između petka i subote.

Čitavu jednu deceniju je Demetrijus bio ikona MMA, a karijeru završava sa skorom 25-4-1, dok je u kategoriji "muva" imao odnos 17-2-1.

Vest se pojavila nakon što je objavljeno da će Džonson postati prvi borac koji će ući u Kuću slavnih "One" šampionata. On je naglasio da će nastaviti da se bavi borilačkim veštinama, konkretno džiju-džicuom.

Na veliku scenu došao je nakon velikih pobeda davne 2012. godine nad Ijanom Mekolom i Džozefom Benavidezom. Uspeo je da odbrani titulu u "muva" kategoriji čak 11 puta, čime je srušio rekord Andersona Silve za najveći niz u UFC-u.

Džonson je potom prešao da se bori pod okriljem "One" šampionata, a 2019. godine osvojio je njihov Gran pri, kada je pobedio Adrijana Moraesa u borbi za pojas u kategoriji "muva".

Zanimljivo je da se Džonson u međuvremenu posvetio i nekim drugim stvarima, pa godinama uspešno vodi podkast posvećen MMA.

(Telegraf.rs)

Video: "Horor film" na merenju pred FNC 19: Brazilac izašao sa maskom ubice iz poznatog blokbastera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA