Kako je "Roki" spasao glavnu borbu na FNC-u 19 devet dana uoči događaja?

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Pred nama je još jedan borilački spektakl, FNC 19, koji će ove subote biti održan u pulskoj Areni.

Potrudili su se Dražen Forgač i mečmejkeri najjače MMA promocije u jugoistočnoj Evropi da i na ovom događaju gledamo spektakularne mečeve, te nas tako očekuju i tri borbe za šampionske pojaseve.

Upravo u jednoj od njih, gledaćemo i Mirana "Slo Rokija" Fabjana, iako on prvobitno nije bio planiran za ovaj događaj.

Prema prvobitnom planu, trebalo je da gledamo okršaj aktuelnog šampiona teške kategorije Ivana Vitasovića i Jorgana De Kastra. Međutim, samo devet dana uoči događaja, Vitaosoviću je ustanovljena teža povreda rebra, zbog koje je bio primoran da otkaže svoje učešće u meču, a tu je na scenu stupio popularni "Roki".

Fabjan je odmah predložio da uskoči kao zamena, čime je spasao glavnu borbu večeri, i ponovo pokazao zašto je jedna od, trenutno, najvećih zvezda regionalne MMA scene.

Uoči događaja, Fabjan je u ekskluzivnom intervjuu govorio za Telegraf, a tom prilikom, otkrio je i kako je "uskočio" umesto svog velikog prijatelja.

- To što se desilo Ivanu, je nešto najteže što se može desiti sportistima. Stvarno je teško, sve se potroši dok se pripremaš, kada sve završi, još jedan stepenik je skoro do kraja, još i dva teška treninga pre kraja, pripreme, i borba pred domaćom publikom. Mislim, ako se staviš u njegovu kožu, to je katastrofa. Žao mi je što se desilo, a s druge strane, kada je nekome loše, a nekome dobro, na njegovu žalost je, ne želim da zvuči pogrešno, ali na meni je da iskoristim ovu priliku, ovo je moja šansa da pobedim najveće ime u svojoj karijeri i mislim da ću pobediti. Što se njega tiče, pripremali smo taktiku za njega, znam šta treba, bio sam deo trening kampa, tako da sam spreman za njega. Mislim da ću to iskoristiti, da ću osvojiti ovaj privremeni pojas, što neće značiti ništa, s obzirom na to da znamo ko je šampion. Tako da ću ovaj pojas odmah odneti njemu - počeo je Fabjan.

Potom je opisao i kako je došlo do ovog rešenja...

- Ja dođem sa treninga boksa. Radili smo sa trenerom za boks. Počeo sam sarađivati sa Markom Čanićem, počeli smo sarađivati tu u Puli. Pripremali smo taktiku za levake, za Ilketa, pošto sa njim treba da se borim 23. novembra u Areni. Posle treninga mi reče Zelg, ajde dođi na kafu, i ja dođem. Parkiram auto, vidim Ivan jedva hoda, pitam ga šta je, kaže "imam neku upalu na rebrima". Gledam kako je to, rekoh mu što ne odeš na rendgen, kaže ne, ne, to će za dva dana proći. Onda je otišao na rendgen, i vidimo da je puklo. Sedeli smo Zelg, Ivan i ja, i rekoh, ako Ivan neće moći, mogu ja uskočiti, i nekako smo se svi složili da je to najbolje rešenje za situaciju. Zelg je to brzo dogovorio sa Forgijem, i eto... Pula nema prvaka, i opet, žao mi je, katastrofa za Pulu, ali mislim da je to najbolje rešenje, da sam ja uskočio. Isto sam tu iz lokalnog kluba, nisam toliko lokalan kao Ivan, ali mislim da možemo makar malo nadoknaditi to što je Pula ostala bez prvaka.

Kako je sam rekao, razmišljanja nije bilo...

- Ma ne. Ja sam odmah rekao, kada sam video da Ivan neće moći - rekao je Fabjan. Ono što takođe treba istaći, jeste da Fabjan već ima dogovoren meč sa Aleksandrom "Džokerom" Ilićem za 23. novembar, ali to mu nije predstavljalo problem pri ovoj odluci, čime je još jednom pokazao zašto je za kratko vreme postao miljenik regionalne publike.

(Telegraf.rs)

Video: Slo Roki "zapalio" Pulu: Fabjan napravio "ludnicu" na merenju pred FNC 19, pa se pogurao sa rivalom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA