"Udavio" protivnika, pa oborio rekord legende: Veliki podvig poznatog UFC borca

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Džerald Meršart napravio je jedan od najvećih preokreta godine u UFC-u, nakon što je u poslednjem meču preliminarnog dela priredbe UFC on ESPN 62 savladao Edmena Šabazjana prisiljavanjem na predaju u drugoj rundi. Iako je u okršaj ušao kao autsajder prema kladionicama, "GM3" je dokazao da nikada ne treba potceniti borca s takvim iskustvom.

Šabazjan je dominirao u prvoj rundi, a u drugoj je dodatno pojačao tempo. "The Golden Boy" je u uvodnim momentima druge runde pogodio Meršarta aperkatom u telo, a zatim ga oborio na pod snažnim kolenom. Ubrzo je usledio žestok napad sa gornje pozicije, gde je Šabazjan zadao pedesetak udaraca rukama i laktovima, dovodeći Meršarta na ivicu poraza tehničkim nokautom.

Iako je bio u teškoj situaciji, Meršart je uspeo da preživi taj nalet. Ubrzo nakon toga, borba se preselila u parter, gde je Šabazjan imao "full mount" poziciju, ali je odlučio da se podigne i nastavi borbu na nogama. Obranivši pokušaj rušenja, Šabazjan je pritisnuo Meršart uz žicu, ali je ovaj uspeo da preokrene situaciju, obori protivnika i prisili ga na predaju koristeći "arm triangle".

Ovom pobedom, Meršart je postao borac sa najviše pobeda prisiljavanjem na predaju u istoriji UFC-ove srednje kategorije—ukupno 12—čime je oborio rekord legendarnog Andersona Silve.

Za svoj podvig, Meršart je zasluženo nagrađen bonusom od 50.000 dolara za izvođenje večeri. Ovo je bila njegova 37. pobeda u profesionalnoj karijeri, i druga uzastopna u UFC-u nakon trijumfa nad Brajanom Barberenom. Sa druge strane, Šabazjan je ovim porazom zabeležio peti neuspeh u svojoj profesionalnoj karijeri, uz 13 pobeda.

(Telegraf.rs)

Video: Oktagon 59: Oživljavali borca nakon nokauta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA