Nekadašnji bokserski šampion skeptičan: "Sve mi liči kao da je Tajson dobio ulogu u predstavi..."

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Džejk Pol je krajem prošlog meseca tehničkim nokautom u šestoj rundi savladao Majka Perija, ali sada je pažnja sportske javnosti ponovo usmerena na njegov dugo očekivani okršaj sa Majkom Tajsonom. Iako je ova borba prvobitno bila zakazana, njeno održavanje izaziva sve više kontroverzi, a mnogi borci iznose svoja mišljenja o susretu između 58-godišnje legende i 31 godinu mlađeg internet senzacionaliste.

Jedan od najglasnijih kritičara ovog meča je bivši svetski prvak u supersrednjoj kategoriji, Karl Froč. Froch je otišao korak dalje od ostalih kritičara, tvrdeći da je čitava situacija oko borbe farsa. Njegova sumnja dodatno je podgrejana nakon nedavne konferencije za novinare, gde su se Pol i Tajson suočili.

- Sve ovo deluje kao da je Tajson dobio ulogu u nekoj predstavi - rekao je Froč na svom YouTube kanalu. "Na konferenciji je došlo do nekakve gužve, a Pol je stajao potpuno smiren, pokušavajući da izgleda ozbiljno. Sve to mi je delovalo veštački i neiskreno."

Froč nije krio svoje razočaranje: "Ovo nije čak ni pantomima, već nešto još gore. Kao bivšem profesionalnom bokseru, teško mi je da gledam ovakve stvari. Svi želimo da vidimo kako će Pol biti nokautiran, a Tajson je apsolutno sposoban da ga obori. Nažalost, čini se da se to neće dogoditi. Šteta je što Tajson uopšte ulazi u ring sa nekim poput njega. To je svet klovnova i ne sviđa mi se, ali nadam se da će Tajson barem izaći iz toga nepovređen i zaraditi nešto novca."

Podsetimo, Pol i Tajson su trebali da se bore 20. jula, ali je meč odložen zbog Tajsonovih zdravstvenih problema. Tokom leta iz Miamija za Los Anđeles, Tajson je doživeo mučninu i vrtoglavicu zbog problema sa želucem, što je dovelo do pauze u njegovim pripremama. Iako je kasnije izjavio da se oseća bolje, borba je odložena. Netflix i MVP su potvrdili da će se meč održati 15. novembra u Arlingtonu, Teksas, uz direktan prenos na Netflixu.

Iako su mnogi fanovi izrazili sumnju u potrebu za ovim mečom, okršaj između Tajsona i Pola će se ipak dogoditi, što izaziva različite reakcije u svetu borilačkih sportova.

(Telegraf.rs)

Video: Tajson ponovo čovek od čelika: Na nekadašnjem bokseru isklesani mišići u 53. godini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA