Jeziva povreda ruskog boksera: Oko mu potpuno zatvoreno, lekar morao da prekine meč

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Užasna povreda

Arslanbek Mahmudov, ruski bokser teške kategorije, izgledao je gotovo neprepoznatljivo nakon što je zadobio ozbiljnu povredu oka tokom svog meča protiv Guida Vianela. Ovaj dvoboj održan je u Videotron centru u Kvebeku u Kanadi, prošle subote.

Lekari su bili prinuđeni da prekinu meč u osmoj rundi, nakon što je Mahmudovu potpuno zatvoreno levo oko. Mahmudov, visok 198 cm i težak 117 kilograma, podelio je sliku svog lica na Instagramu, gde se jasno vidi ozbiljna oteklina i tamno-plava boja na području oko povređenog oka.

Vianelo je tokom meča uspevao da više puta pogađa Mahmudova desnicom, što je na kraju dovelo do toga da lekari odluče da prekinu borbu na 2:58 minuta osme runde. Mahmudov je na Instagramu priznao da nije mogao da vidi sve napade s desne strane zbog povrede: "Nakon više udaraca u glavu, levo oko mi se potpuno zatvorilo, pa nisam video sve napade s desne strane, i lekar je zaustavio borbu u 8. rundi!"

Ovo je bio drugi profesionalni poraz u Mahmudovoj karijeri, kao i drugi poraz nokautom u poslednje tri borbe. Ipak, Mahmudov ima impresivan rekord sa 19 pobeda, od kojih je 18 ostvario nokautom.

Na drugoj strani, Guido Vianelo je svoju pobedu prokomentarisao rečima: "Sada sam izazivač. Spreman sam za svetski nivo, i to sam dokazao večeras." Vianelo je dodao da je u ovu borbu ušao sa puno samopouzdanja, verujući da je pobedio Efea Adžagbu u prethodnom meču: "Bio sam u najboljoj formi u svojoj karijeri, i to se večeras pokazalo. Dominirao sam i potom ga nokautirao."

Ovaj meč još jednom je potvrdio da je Vianelo ozbiljan izazivač na svetskoj bokserskoj sceni, dok Mahmudova čeka period oporavka i prilika za povratak u ring.

(Telegraf.rs)

Video: Nekada "ratovali", a sada se gotive: "Psiho" pričao za Telegraf, Stoimenov uskočio i napravio šou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA