Zbog ovoga volimo MMA: Prozivali se, ratovali "na krv i nož", a onda oduševili javnost posle borbe

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovaj sukob je postao jedno od najočekivanijih rivalstava u UFC-u, a sinoć, na UFC 305 priredbi, konačno smo videli njihov obračun

Nakon dramatičnih scena posle UFC 290 priredbe prošle godine, kada je Drikus Du Plesi pobedio Roberta Vitakera, rivalstvo između njega i Izraela Adesanje došlo je do svog vrhunca. Tada je Adesanja ušao u kavez i počeo da vređa Du Plesija rasističkim komentarima, reagując na Drikusove tvrdnje da je jedini pravi afrički borac u UFC-u.

Ovaj sukob je postao jedno od najočekivanijih rivalstava u UFC-u, a sinoć, na UFC 305 priredbi, konačno smo videli njihov obračun. Drikus je izašao kao pobednik, završivši meč "submissionom" u četvrtoj rundi.

Nakon borbe, atmosfera se promenila. Borci su se izgrlili, a snimci iz svlačionice brzo su se pojavili na društvenim mrežama.

Du Plesi je Adesanyi poklonio kožnu jaknu sa južnoafričkim obeležjima, što je Adesanja izrazito obradovalo. Tokom press konferencije koja je usledila, Adesanja je otvoreno priznao da je sada Du Plesijev fan:

- Nisam očajan za revanšom, dao mi je puno poštovanja unutra i ja sam mu vratio to poštovanje. Već sam znao da je on moj fan, ali sada sam i ja njegov fan. Rekao sam mu da možemo da se družimo, ali ako se opet budemo morali boriti, ubiću te. On mi je rekao da će i on ubiti mene - rekao je Adesanja.

Na kraju, sportski duh je prevladao i rivalstvo se pretvorilo u uzajamno poštovanje. Iako neki možda sumnjaju u iskrenost ovog pomirenja, izgleda da je moderna era donela promene u načinu na koji se rivalstva rešavaju u sportu.

(Telegraf.rs)

Video: Upoznajte Jovanu Đukić, profesorku prirodnih nauka koja "ubija" u oktagonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA