Komentarisala bokserke za koje tvrde da su muško, pa dobila jezive pretnje smrću

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ne smiruje se polemika...

TV voditeljka Laura Vuds je otkrila da je dobila "brojne pretnje smrću" online nakon komentarisanja članka o podobnosti olimpijskih šampiona u boksu Imane Kelif i Lin Ju-Ting.

Naime, kako prenosi BBC, voditeljka je iznela svoje stavove usred žustre javne rasprave o tome da li bi bokserke trebalo da budu podobne za takmičenje u ženskoj kategoriji.

Khelif iz Alžira i Lin iz Kineskog Tajpeja bile su diskvalifikovane sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva nakon što navodno nisu prošle testove za podobnost po pitanju pola.

Obe su osvojile zlato u Parizu nakon što im je Međunarodni olimpijski komitet dozvolio da učestvuju.

U četvrtak je fudbalska voditeljka Vuds komentarisala "odličan članak" kao odgovor na post Olivera Brauna iz britanskog Telegrafa, koji je pisao na tu temu.

- Od kada sam odgovorila na ovaj članak, dobila sam brojne pretnje smrću meni i mom nerođenom detetu - napisala je Vuds na platformi X i dodala:

- Pitanja o mom polu (trudna sam, tako da pretpostavljam da to rešava taj problem), pozivi da me poslodavci otpuste, pretnje mom domu. Kada postoje neslaganja u rezultatima testova - što bi moglo uticati na bezbednost drugog ljudskog bića, u okruženju koje pre svega treba da bude pošteno - pitanja će se s pravom postavljati. Odgovori su i dalje nejasni, inače bi ova tema bila zatvorena.

Da podsetimo, predsednik Tomas Bah rekao je prošle nedelje da MOK "ne voli nesigurnost" ali je sugerisao da ne postoji "naučno čvrst sistem" za "identifikaciju muškaraca i žena".

Khelif je rekla da je bila žrtva "zlostavljanja" i da je IBA "mrzi".

Od kada je osvojila olimpijsko zlato, dvadesetpetogodišnjakinja je podnela tužbu zbog navodnog sajber maltretiranja tokom Olimpijskih igara u Parizu, koja navodno uključuje autora JK Rouling i vlasnika platforme X, Elona Muska.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA