FNC se ne zaustavlja: Potpisao Poljak sa 17 mečeva u UFC-u!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veliko pojačanje za najjaču regionalnu promociju

FNC je pojačao svoj tim dovođenjem Kšištofa Jotka, legende poljskog MMA-a, koji ima skor od 24 pobede i 6 poraza!

Jotko se može pohvaliti sa 17 nastupa u prestižnom UFC-u, gde je ostvario i čak 11 pobeda. Tokom svoje karijere borio se u velter kategoriji, pre nego što je prešao u srednju i polutešku kategoriju.

Njegova lista pobeda uključuje imena kao što su Bruno Santos, Miša Cirkunov, Džerald Meršart i Skot Askam. Pre tri godine, Jotko je pružio žestok otpor Šonu Striklandu u sve tri runde, a borio se i sa Bredom Tavaresem i Jurajom Holom. Njegov poslednji meč bio je početkom 2023. u PFL-u protiv Vila Flirija, ali je borba završena bez odluke.

Jotko trenira u "American Top Team-u (ATT)" u Kokonut Kriku, poznatom centru gde vežbaju i Dastin Porije, Žairzinjo Rozenstruk, kao i hrvatski UFC borac Ivan Erslan. Pod budnim okom trenera poput Majka Brauna i Konana Silveire, Jotko se razvijao u vrhunskim uslovima.

Dobre veze evropske filijale ATT-a u Zagrebu i Dražena Forgača sa njihovim američkim kolegama, značajno su doprinele dolasku ovog sjajnog borca. Ovaj transfer je primer kako ugled i poznanstva u borilačkom svetu mogu stvoriti fantastične priče.

Sada je pitanje kako će FNC-ov "matchmaker" Ante Jurić iskoristiti Jotkov potencijal. Očekuje se da će Đani Barbir, FNC-ov prvak u srednjoj kategoriji, imati ozbiljan izazov kada bude branio svoju titulu, a ostaje nam da vidimo da li će tako i biti.

(Telegraf.rs)

Video: Fabjan upao u svlacionicu Stosica, pa ispao veliki smeker

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA