Država mu oduzela imovinu u vrednosti od 900.000 dolara zbog duga za porez: Legendarni UFC borac u problemima

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Loša situacija za proslavljenog borca

Kabib Nurmagomedov suočava se s ozbiljnim pravnim problemima zbog neplaćenih poreza, sa dugom koji navodno prelazi 3,4 miliona dolara prema ruskoj vladi.

Zbog ove situacije, bivši UFC prvak u lakoj kategoriji bio je primoran da zatvori nekoliko svojih poslovnih preduzeća, dok su mu ruske vlasti "zamrzle" bankovne račune povezane s različitim poslovima. Nedavno su mu oduzeti i automobili.

24. jula 2024. godine, borilačka zajednica je pomno pratila razvoj situacije oko "The Eagle-a". Kako su se problemi sa poreskim obavezama pogoršali, Nurmagomedov je bio primoran da se oprosti od svojih najdragocenijih poseda. Njegova kolekcija automobila obuhvatala je "Ferrari California T", "Mercedes-Benz AMG GT S", "Mercedes-Benz S-Class", "BMW 7 Series", "Toyota Land Cruiser" i "Toyota Tacoma", čija je ukupna vrednost bila oko 813 hiljada dolara.

Pored toga, porodična kuća u Dagestanu takođe je zaplenjena, a ukupna vrednost zaplenjene imovine procenjuje se na oko 900 hiljada dolara. Iako je ovo ozbiljan udarac za Nurmagomedova, on i dalje duguje više od 2 miliona dolara ruskoj vladi.

Informacije o Nurmagomedovim poreskim problemima prvi je objavio ruski medij "Mash", a postupci su započeli 5. jula. Iako bivši borac nije mogao da predvidi ozbiljnost problema sa svojim poslovanjima i kolekcijom automobila, situacija je brzo eskalirala.

Nurmagomedov, poznat kao "The Eagle", takođe je imao zaplenjene svoje firme, a poslovni računi su mu blokirani od strane vlade. Njegov tim tvrdi da su optužbe neistinite. Federalna poreska služba je počela istraživanje pre nego što je Nurmagomedov najavio povlačenje iz sveta mešovitih borilačkih veština, a istrage su se intenzivirale nakon što su otkrivene nepravilnosti u njegovim finansijskim izveštajima.

Pojavile su se priče da je Nurmagomedov koristio sredstva za ulaganja u poslovne projekte u UAE i drugim zemljama, a izvori navode da mu je odobreno državljanstvo UAE, gde postoje povoljne poreske pogodnosti. Poznati UFC komentator Džo Rogan ističe da je Nurmagomedov, iako veoma bogat, preferirao da vozi Toyotu kamionet, ali to nije značilo da nije želeo da proširi svoju kolekciju automobila.

Nurmagomedovovi pravni problemi su privukli značajnu pažnju medija i javnosti, a neki navijači su se čak šalili da će možda morati da se vrati iz penzije kako bi prikupio potrebna sredstva za rešavanje svojih finansijskih poteškoća.

(Telegraf.rs)

Video: Teške reči i nikad spremniji borci: Mekgregor dobijam smrdljivog dagestanskog pacova i šaljem ga kući!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    24. jul 2024 | 19:46

    Eto meca sa nekim prvakom sad i vraca sve i jos je trzi za 10-ak milki $😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA