Bogdanović ekskluzivno za Telegraf pred "Oktagon 59": "Ima šansu jedino dok ne dođem do njega, prva runda..."

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Srpski borac puca od samopouzdanja

Ove subote nas u Bratislavi očekuje "Oktagon 59", inače jedan od najvećih događaja ove popularne MMA promocije u ovoj godini, a Srbija će imati dva svoja predstavnika.

Jedan od njih je i Predrag Bogdanović, koji će se u četvrtfinalu "Gejm čejndžer" turnira vrednog 1.000.000 evra, boriti protiv Losenea Kejte, inače za sada i najvećeg favorita na turniru.

Njih dvojicu gledaćemo u sunaslovnoj borbi večeri na događaju u Bratislavi koji će biti održan pod otvorenim nebom, a Beogdanović je u razgovoru za Telegraf izneo svoja očekivanja.

- Očekivanja su velika. Hteo sam ovog protivnika, dobio sam ga. Koliko znam, on je na Topology rangiran peti, da li peti kilo za kilo, ili peti u lakoj kategoriji. Ja sam ispred njega jedno mesto, tako da ovo je borba za trenutno najboljeg u Evropi, barem da se ne bori za neku veliku organizaciju. Mislim da ću sa ovom borbom sigurno postati najbolji lightweight u Evropi - počeo je Bogdanović.

Ti si poznat po tome što ne želiš lakše mečeve, uvijek želiš što teže protivnike. Evo, dobio si jednog takvog. Kate je šampion per lakše kategorije. Koliko ti to predstavlja neki pritisak ili otežava?

- Pa, ne predstavlja pritisak. Hteo sam Kejtu. Znaš, ono, velika je slava, a ako pobediš takvog nekog borca, to je najveći prospekt ovde na turniru. Ako ja pobedim, nakon toga sam ja favorit i to je to. To je jedino što me motiviše, ne motiviše me ništa drugo. Samo me zanima da se borim protiv najboljih. I eto, opet, nekako, Božijom srećom je baš on zapao, tako da baš mi je drago. Nisam ga čak ni birao, bio sam poslednji broj, ja sam poslednji stao u žreb i mogao sam samo njega da izaberem, a izabrao bih njega i da sam mogao, tako da eto, Božija volja.

Kejte je jedan od možda čak i najeksplozivnijih udarača u čitavoj promociji. Gde vidiš svoju najveću prednost?

- Da, bukvalno, ne znam da li sam video bržeg borca od Kejte, jako, jako eksplozivan. Ne udara toliko jako, doduše, mislim da nije fizički toliko jak. Videćemo sutra. Koliko vidim jako, jako, jako loš parter, jako loše rvanje, pitanje, verovatno će biti vrlo eksplozivan, pitanje da li ću, kako ćemo, ti ulasci, početak rušenja, to će biti najteži deo, uhvatiti se za nogu, ali nakon toga, ako se uhvatim, sve je gotovo. Tako da eto, ako ima šansu, ima šansu, jedino dok ne dođem do njega. Ako dođem do njega, pašće sigurno. Sad, da li će biti prva runda, ja nekako, imam tako neke čudne i vizije i tako nešto, ono, i kad sanjam i to sve, mislio sam da, baš sam ubeđen da će biti prva runda gušenje. Ali takođe mislim ono, da će biti krvoproliće, tako da videćemo šta će biti.

Bilo je zanimljivo i namerenju, on ima neki čudan pristup, kada ti prilazi, tu je bila i srpska zastava, naravno.

- Čudan je lik, vidim da je samouveren, vidim da se ne plaši, spreman je, to mi se sviđa, volim takve borce. Poštujem ga nema šta, sigurno samo, videćemo sutra šta će biti. Mislim da je baš jako, njegov jako, jako loš, njegov najgori stil mogu samo biti ja, to je bukvalno, nije još trenutno ni sa kim radio. Ja sam radio sa sličnim borcima kao on, ali on nikada nije radio sa borcima kao što sam ja. Ovo će mu biti prvi izazov, baš da vidi kakav je protiv vrhunskih greplera. Videćemo sutra.

Također na eventu će biti još jedan srpski predstavnik, Jovana Đukić, da li ste možda pričali?

- Nisam pričao, nisam ni siguran da sam video, devojku... Video sam na fajt kardu da i ona radi, ja joj želim sve najbolje, baš mi je drago da imamo još jednog srpskog predstavnika, to mi je baš drago.

Koliko te motiviše to što je prvo izdanje turnirao svoju Bojana Ličković, srbini, sada si tu, imaš dobar put, ako pobediš Kejtu, sam si rekao da ti je favorit.

- Motiviše me dosta, malo stavlja pritisak na moja leđa, zato što se to očekuje, Bojan je to uradio, izgledalo je baš lako, stavlja to malo veći pritisak na mene, zbog očekivanja drugih, ali volim pritisak, tako da nadam se da će biti dobro. Mislim stvarno da, svi mečevi su teški iskreno, ali mislim da posle ovog meča sledi Legerski zapravo, koji ja smatram da je možda moj najteži izazov na ovom turniru, ali posle ovog meča, iz nekog razloga mislim da će biti lakše.

Imao si malih potreškoća sa skidanjem kila, ipak na kraju si uspeo da skineš, eto, da li možeš da nam kažeš malo više o tome?

- Pa da, skidanje kila nikad nije lako, pogotovo ja baš dosta skidam, dosta sam velik za ovu kategoriju, uvek se ubijem... Bukvalno sam razmišljao danas, rekao ma daj, ostalo mi sto grama, i bukvalno ulazim u kadu, rekoh možda da mu dam pet hiljada svoje kase, da ne moram da skidam, i onda reko nemoj biti debil, naravno da moraš skinuti. Skidanje kila mi je uvek najteže, kad se to završi, totalno sam drugačiji čovek, baš sam jako neraspoložen dok to radim, mislim da nema nijedan borac koji je srećan s tim, uvek samo skidanje kila, baš te ubije, ubije te. Nisam mogao ni da pričam, ako neko bude gledao snimak, šta sam rekao posle merenja, bukvalno usta su mi bila toliko osušena, bio sam totalno dehidriran, nisam mogao uopšte da pričam.

Ipak, na kraju je sve dobro prošlo, za kraj, šta imaš da poručiš svima onima koji će gledati, koji će biti uz tebe?

- Primetio sam da je baš puno ljudi ispratilo ovo iz Srbije, to mi je baš drago, nekako mi je srce puno. Nadam se da će ispratiti ostale mečeve, ja ću ići tamo da umrem, nadam se da ću pobediti, verujem u sebe, verujem u svoje sposobnosti i eto, hvala isto Srpskoj nacije što prati ovo što me podržava, stvarno mi jako puno znači podrška moje braće - podvukao je Bogdanović.

(Telegraf.rs)

Video: Jovana Ðukić poslednji put pred meč "oči u oči" sa protivnicom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA