Zovu je "Sweetheart", a udarcima "ubija": Ko je Veronika Smolkova, protivnica Jovane Đukić na Oktagonu 59?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Slovakinja važi za opasnu

Bratislava će ove subote ugostiti neke od najboljih boraca u Evropi, a među njima naći će se i naša Jovana Đukić.

Naime, profesorka matematike, fizike i hemije iz Zemuna, boriće se na događaju Oktagon 59, što će ujedno biti i njen debi u ovoj promociji.

Njena rivalka biće Veronika Smolkova, iskusna borkinja iz Slovačke.

Ko je Veronika Smolkova?

Smolkova je svoju profesionalnu MMA karijeru započela 2022. godine, kada je nakon dve vezane amaterske pobede, nastupila na događaju "DFN 8".

Tada je slavila protiv Elise Pelečove u prvoj rundi polugom, tačnije "rir nejked čoukom". Već u februaru 2023, usledio je i prvi profi poraz za Smolkovu, kada je sudijskom odlukom izgubila od Zurine Turi na UFL 1.

Ipak, nije je to pokolebalo, pa je već u maju iste godine, na UFL 2 događaju, upisala novu pobedu, protiv Kajle Jontef, takođe sudijskom odlukom.

Nakon toga, usledio je nešto lošiji period za Smolkovu, te je vezala dva poraza, jedan odlukom, a drugi polugom, i to baš na svom debiju u Oktagonu.

Međutim, baš tada, pokazala je Smolkova da neć odustati od svojih snova, te se pojavila na PML 8 eventu, i slavila protiv Insav Alavije, i to tehničkim nokautom.

Ono što je posebno zanimljivo kod Smolkove, pokazala je u svojim mečevima da je i te kako kompletna, te borbe može završavati i u stend-apu, ali i u parteru.

Ipak, ono još važnije, pokazala je i "rupe" u svojoj tehnici, te je i te kako pobediva, što je svakako i cilj našoj Jovani.

Interesantno, Smolkova je veliki favorit u ovom okršaju, a ostaje nam da vidimo kako će se nositi sa tim pritiskom, pogotovo pred domaćom publikom, i našom "ratobornom" Jovanom.

(Telegraf.rs)

Video: Upoznajte Predraga Bogdanovića: Student prava koji je "zver" u oktagonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ред

    20. jul 2024 | 10:38

    Боркиња? Јел родом из Бора? Кажете да је Словакиња. Како?

  • СРП

    20. jul 2024 | 10:18

    Права домаћица. Личи мало на Ивану Шпановић.

  • Starac Foco

    20. jul 2024 | 13:13

    Otkad je grad Bor postao pridev?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA