Sve o Oktagonu 59: Gde se održava, ko se bori i gde gledati?

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 2

Zanimljivo će biti u Bratislavi

Bratislava će ove subote biti domaćin spektakularnog događaja u režiji jedne od najjačih Evropskih MMA promocija - Oktagon.

Event pod imenom "Oktagon 59", biće održan u "Pežo Areni" u slovačkoj prestonici, i to pod otvorenim nebom, a i Srbija će imati svoje predstavnike.

Gledaćemo nastavak "Gejm čejndžer" turnira, i novi meč Predraga Bogdanovića, kao i debi profesorke u Gimnaziji, Jovane Đukić, koja će odraditi prvi meč u pomenutoj promociji.

Takođe, treba istaći i da je Vlasto "El Čapo" Čepo trebalo da uđe u kavez, ali je nakon konsultacija sa lekarima i svojim timom, bio primoran da otkaže nastup zbog povrede.

Ko se bori?

Događaj u "Pežo Areni" otvoriće ono što posebno zanima srpsku borilačku javnost, a to je debi profesorke Jovane Đukić u Oktagonu. Njena rivalka biće domaća borkinja, Veronika Smolkova, sa skorom 3-3-0. Sa druge strane, Đukićeva ima 1-1-0, a ovo će joj biti debi na velikoj sceni.

Nakon toga, očekuje nas slovačko - češki okršaj, pošto će se u kavezu naći Ondrej Raška iz Češke, i Milan Datelinka iz Slovačke. Oba borca su približna sa skorovima, s obzirom na to da Čeh ima 10-8-0, dok Datelinka ima 9-7-0.

Uslediće potom i jedan intekontinentalni duel, pošto će rukavice ukrstiti Danac, Jonas Magard i Kanađanin, Džoš Hil. Nešto iskusniji je Hil, koji je odradio više mečeva u profi karijeri, uz skor 22-6-0, a prethodne četiri godine, nadmetao se u Belatoru. Sa druge strane, Magard važi za najbolje rangiranog borca na listi bantam kategorije, uz skor 16-6-0, a treba istaći i da je u dva navrata držao pojas pomenute kategorije.

Oktagon 59 Foto: Filip Plavčić

Nakon toga, u četvrtoj borbi večeri, videćemo momka kojeg je Srbija već imala prilike da upozna - Radeka Rušala. Tetovirani Čeh, ostao je upamćen srpskoj borilačkoj javnosti, kao čovek koji je pred događaj "Oktagon 51", sparingovao i trenirao uz hitove poznatog srpskog izvođača, Cobija. Upravo Rušal, boriće se protiv Slovaka, Marka Novaka.

Peta borba programa, rezervisana je za dva, takođe srpskoj javnosti poznata borca - Pjotra Vavržnjaka i Andreasa Mihalidisa. Poljak je na "Oktagonu 51" slavio protiv Vlasta Čepa za privremeni pojas srednje kategorije, dok je Grk bio finalista "Gejm čejndžer" turnira, u kojem je izgubio od našeg Bojana Veličkovića. Upravo od ovog duela, mnogi očekuju i jednu od najblljih izvedbi u Bratislavi, te nema sumnje da će biti zanimljivo.

To će ujedno biti i poslednji meč uvodnog dela programa, te će se preći na ono glavno.

U šestom meču, videćemo još jedan slovačko-češki "derbi". Legenda slovačke MMA scene, Petr Kniže će u svojoj 46 godini, raditi svoj poslednji meč u karijeri i to protiv Radovana Uškrta. Uškrt (8-4-0), inače borac koji je poznat po tome što je svih osam pobeda ostvario nokautom, od toga sedam u prvoj rundi. Ipak, sada će imati težak zadatak, s obzirom da će Kniže (13-3-0) bez sumnje želeti da se oprosti od domaće publike pobedom.

Uslediće potom i drugi ženski okršaj večeri, a domaća publika ponovo će imati svog aktera - Luciju Sabovu, koja će ukrstiti rukavice sa Aitanom Alvarez iz Španije. Sabova je inače jedna od najboljih borkinja u Oktagonu, čemu svedoči i to da ima skor 7-0-0, i da ne zna za poraz. Ipak, na drugoj strani je čeka devojka iz Španije, koja i te kako ima šta da ponudi. Alvarezova trenira u "Olstars trening centru" u Švedskoj, sa najvećim zvezdama svetske MMA scene, a u poslednje četiri borbe ostvarila je isto toliko pobeda, te nema sumnje da će biti znatno motivisana.

Oktagon 59 Foto: Filip Plavčić

U lajtvejt kategoriji, potom će uslediti i okršaj Ivana Bučingera i Lukaša Rajevskog, takođe u okviru "Gejm čejndžer" turnira, ali kao rezervna borba. Popularni "Buki" je uskočio kao zamena za povređenog Barborika, a imaće dosta težak zadatak. Ipak, Bučinger važi za jednog od najsikusnijih slovačkih boraca, ujedno i jedini Slovak koji se borio sa Konorom Mekgregorom. Sa druge strane, Rajevski je ostavio veliki trag u KSW-u, gde je odradio 11 mečeva, i uzeo skalp nekim ozbiljnim imenima, te nema sumnje da nas očekuje spektakl.

Sunaslovna borba večeri, rezervisana je za našeg Predraga Bogdanovića, koji će se boriti sa Loseneom Kejtom, u četvrtfinalu "Gejm čejndžera". Zanimljivo, za sada je Kejta prvi favorit za osvajanje turnira, i Bogdanović je dosta potcenjen od strane bukmejkera. Takođe, ono što treba istaći jeste da je ovo susret dva potpuno suprotna stila borbi, s obzirom na to da je Kejta pretežno udarač, i to jedan od eksplozivnijih u promociji, dok je Bogdanović poznat po fenomenalnom rvanju i greplingu, te upravo tu i leži njegova najveća prednost.

U glavnoj borbi večeri, videćemo još jedan okršaj "Gejm čejndžer" turnira, u kojem će se sresti Ronald Paradajzer, inače Slovak, i Danijel Tores iz Austrije. Paradajzer je inače šampion u lakoj kategoriji, a imao je dosta turbulentan put do četvrtfinala, s obzirom na to da je pred prvu borbu imao svega tri nedelje za pripremu, jer je imao zdravstvenih problema. Ipak, uspešno je spremio, a potom savladao Korkmaza, i izabrao Toresa za protivnika u četvrtfinalu. Sa druge strane, Tores je bivši KSW šampion, poznat kao nokauter, s obzirom na to da je od osam borbi sedam završio nokautom. Sve u svemu, očekuje nas pravi spektakl.

Oktagon 59 Foto: Filip Plavčić

Gde gledati Oktagon 59?

Publika u Srbiji imaće priliku uživo da prati ovaj susret, s obzirom na to da je direktan TV prenos obezbeđen na kanalu ArenaFight.

Uz to, gledanje je moguće i putem PPV-a na Oktagonovom sajtu, a tektualni prenos, kao i sva dešavanja iz Bratislave, moći ćete da ispratite na Telegraf Sportu.

(Telegraf.rs)

Video: Predrag Bogdanović sa srpskom zastavom izašao pred Kejtu: Sve je spremno za spektakl

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Važno

    20. jul 2024 | 14:16

    Da mi koji i.a.o sbb gledamo hr atske borce na sport klubu. I ne samo u tom sportu nerazumem našu državu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA