≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika tragedija: Svetski šampion umro u 27. godini

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok u svetu rvanja...

  • 0
Nugzari Tsurtsumia Foto: Luigi Mariani/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gruzijska rvačka federacija potvrdila je u sredu da je svetski šampion iz 2019. Nugzari Tsurtsumia preminuo u 27. godini.

Uzrok smrti nije poznat u trenutku objave. Tsurtsumia je pronađen mrtav u svom domu u gradu Khobi, izvestio je gruzijski informativni portal Ajara TV.

Počeo je svoju međunarodnu karijeru desetim mestom na Kadetskom svetskom prvenstvu 2013. godine. Kasnije je osvojio srebrne i bronzane medalje na juniorskom nivou, pokazujući svoj potencijal za buduće uspehe.

Njegov uspon se nastavio, te je 2018. godine osvojio bronzanu medalju na seniorskom svetskom prvenstvu i zlato na U23 turniru manje od mesec dana kasnije. Vrhunac njegove karijere došao je 2019. godine kada je pobedio Korlana Zakanša (KAZ) u finalu seniorskog svetskog prvenstva, osvojivši zlatnu medalju.

Tsurtsumia je nastavio da se takmiči na visokom nivou, dodavši još jednu bronzanu medalju na svetskom prvenstvu 2021. godine. Takođe je bio svetski vicešampion 2022. i 2023. godine, iza Eldaniza Azizlija (AZE).

Na svom poslednjem takmičenju, u junu 2024. godine, osvojio je bronzanu medalju na turniru "Polyak Imre Memorial 'Ranking Series'" u Budimpešti, Mađarska, u kategoriji do 55 kg.

(Telegraf.rs)

Video: Čovek zvani "eksperiment": O nadljudskoj snazi Aleksandra Kareljina i dan-danas se pričaju legende

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA