≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brutalnije ne može: Pereira nokautirao Prohasku, kontuzovani Čeh nije znao gde se nalazi

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva borba...

  • 0
Aleks Pereira Jiri Prohaška Foto: Tanjug/AP

U noći između subote i nedelje, spektakularni UFC 303 održan je u Las Vegasu, gde je Aleks Pereira pobedio Jirija Prohasku u glavnoj borbi poluteške kategorije.

Pereira je još jednom pokazao zašto se smatra za jednog od najnezgodnijih i najboljih boraca u UFC-u. Posle žestoke prve runde, Pereira je na početku druge runde kružnim nožnim udarcem pogodio Prohasku u glavu, oborivši ga na pod. Sudija je odmah prekinuo borbu i proglasio "Poatana" pobednikom.

Borba je bila obeležena neobičnom dramom pre samog okršaja. U intervjuu nedelju dana pre borbe, Prohaška je tvrdio da Pereira ima nepravednu prednost zbog svojih pred-borbenih rituala koji se oslanjaju na njegovu autohtonu baštinu. Prohaska je tražio da Pereira ne koristi takve rituale, što je Pereira odlučno odbio. Sa tom istorijom, dvojica boraca, poznatih po svojoj ličnoj snazi, ušli su u oktagon i proveli skoro pet minuta gledajući se pre početka borbe.

Na UFC 303, Pereira i Prohaska su prihvatili borbu sa samo dve i po nedelje unapred nakon što se Konor Mekgregor povukao iz prethodno zakazanog glavnog događaja protiv Majkla Čendlera zbog polomljenog malog prsta na nozi. Bez obzira na ishod, Pereira bi dobio priznanje od predsednika UFC-a, Dene Vajta. Ali da odbrani svoj pojas na ovakav način protiv jednog od najopasnijih boraca u diviziji, to je ono što čini pravog šampiona.

(Telegrafrs(

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA