≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte kako je Vaso Bakočević preživeo neviđeni nokdaun: Jedva je hodao, nikome nije jasno kako je izdržao

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imao je Psihopat sreće da je zvono označilo ubrzo kraj meča

  • 0
Vaso Bakočević Printskrin: Youtube/baski

Iza nas je spektakularan MMA događaj, najbolji koji je Beograd ikad imao, jer je u Areni pred više od 15.000 na FNC 17 bilo mnogo fenomenalnih borbi.

Pored borbe između Darka Stošića i Mirana Fabjana, mnogima je i borba Vasa Bakočevića i Aleksandera Ribeira izazvala posebnu pažnju.

Bila je to borba golim šakama (bare knuckle), gde važe posebna pravila. Da su pravila MMA, Vaso verovatno ne bi završio kao pobednik.

Na kraju, uspeo je da savlada Brazilca teškom mukom, jer ga je spasilo zvono na kraju pete runde, gde je bio na ivici nokauta.

Vaso je i sam priznao da ga je neopreznost umalo koštala meča. Dominirao je u sve četiri prve runde, naneo rivalu ozbiljnu štetu, što se oslikalo kroz krv na njegovom licu, ali i potpuno rasečenu usnu.

Ipak, u poslednjem minutu smo umalo dobili šokantan obrt. Vaso se previše opustio, dozvolio je rivalu da ga pogodi aperkatom direktno u bradu i bacio ga je na pod.

Nije bilo lako "Psihopatu" da se oporavi. Teturao se posle udarca kao da je popio flašu vinjaka. Sudija je brojao, a on nije bio stabilan na svojim nogama, iako ga je ubeđivao da je dobro i da može da nastavi borbu.

Faktički je molio sudiju da ne prekida. Može se reći i da mu je sudija progledao kroz prste i pustio ga da se borba završi.

Pošto je Vaso izdominirao u prve četiri, odluka sudija je bila logična i došao je do pobede. Ali kako je samo izdržao poslednjih nekoliko minuta je nešto o čemu će se dugo pričati.

Vaso je i sam priznao posle meča u kameru Telegrafa da je sreća da su runde kratke i da je malo falilo da izgubi.

- Težak meč, kao što sam i očekivao, na kraju sam ga ja učinio da bude težak, mogao sam rutinski da pobednik, iskasapio sam protivnika prve četiri runde, a onda zamalo da me 'olade" u petoj. Sreća kratke su runde. Ja kažem sudiji nije mi ništa, a noge...

- Posrljao sam, on je bio na kolenima, ja sam nekako stao i samo je bacio aperkat po sred brade. Znao sam da će biti tvrd, Brazilci su baš tvrdi. Prve dve runde je spor, treba mu da se namesti. Tu sam iskoristio, izotvarao sam ga, dobio je nova usta, sve u svemu dobro je. Ima velike pesnice, a ja imam male šake - rekao je Vaso Bakočević.

(Telegraf.rs)

Video: Vaso Bakočević za Telegraf o borbi sa Brazilcem: "Napravio sam mu nova usta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA