≫ 

Vreme čitanja: oko 12 min.

Spektakularan FNC 17: Stošić "čekićao" Fabjana, Vasa spasilo zvono i Bojković kao srpski Konor

Vreme čitanja: oko 12 min.

Opravdana su očekivanja!

  • 30
Arena MMA FNC Darko Stošić Miran Fabjan Foto: Telegraf.rs

FNC je još jednom pokazao koliko je ozbiljna organizacija! Nijedna borba nije razočarala, videli smo fantastične borbe i za kraj, kao šlag na torti, velika pobeda Darka Stošića.

Videli smo devet borbi na FNC 17 događaju i teško je izabrati koja je bila bolja, ali svakako da je ovim iventom kompletirana jedna lepa MMA priča.

U prvoj preliminarnoj borbi Vojislav Simičić pobedio je tehničkim nokautom na početku druge runde. Simičić je dominirao od samog početka, a nakon nekoliko ozbiljnih udaraca sudija je prekinuo meč.

U drugoj preliminarnoj borbi Aleksandar Vukosavljević Mlata pobedio je nokautom u prvoj rundi. Nakon lošeg početka, vratio se u meč i završio ga "Ground&Pound" udarcima.

"Main card" je krenuo borbom Marine Spasić koja je pobedila nokautom u prvoj rundi. Nakon što je pogodila protivnicu u bradu, usledila je serija udaraca koja je primorala sudiju da prekine borbu.

Jovan Marjanović pobedio je nokautom u prvoj rundi. Od početka je dominirao i nakon nekoliko ozbiljnih udaraca uspeo je da nokautira Vilera.

Dosta se očekivalo od borbe Bojkovića i nije razočarao srpski Konor! Marko Bojković pobedio je nokautom nakon samo 15 sekundi borbe. Jednim udarcem je oborio Pereiru koji nije imao šanse.

Vaso Bakočević je nakon veoma neprijatne završnice pete runde pobedio na poene. Bakočević je bio uzdrman, ali ga je spasilo zvono. Mora se napomenuti da je Vaso tokom cele borbe bio daleko bolji i da je pokidao usnu rivala, što je Ribeira dosta uzdrmalo, ali na kraju je uspeo na poene da slavi Vaso.

Francisko Kroata Bario pobedio je jednoglasnom odlukom sudija. Uprkos odličnim kontranapadima Džakića, Kroata je bio uspešno ofanzivan tokom cele borbe. Defanzivna klinika Džakića je držala u borbi tokom celog meča, ipak sudije su na poene pobedu dodelile Argentincu hrvatskih korena.

Nikola Joksović pobedio je Stefana Negučića gušenjem u drugoj rundi. Još jedna fantastična borba, kojom je najavljen "Main event", pružila je neverovatnu borbu u parteru i verovatno najbrutalniju završnicu večeri. Joksović je pokazao zašto je favorit i da sa njim nema šale.

Darko Stošić pobedio je tehničkim nokautom u prvoj rundi, nakon što je Mirana Fabjana "čekićao" dok je ovaj ležao. Fabjan je završio borbu u parteru nakon što ga je Stošić izudarao. Opravdana je uloga favorita, a pobeda ostaje najboljem!

Za kraj možemo utvrditi jedno - Forgač i ekipa su napravili nešto najbolje za MMA na ovim prostorima i nema nikakve sumnje da je ovih nedelja Srbija bila centar MMA sveta!

Tok FNC-a

23:05 - Fabjan je odlično otvorio borbu, međutim Stošić je uspeo da se stabiliše nakon nekoliko fantastičnih udaraca. Borba je gotova u prvoj rundi, a Fabjan je svoje u ovoj borbi završio u parteru. Stošić ga je čekićao dok sudija nije sve prekinuo i spasio Slovenca. Na kraju sudija ruku podiže Stošiću i ovo je velika pobeda za našeg borca!

Miran Fabjan: "Obećao sam da ćete nositi Stoleta u stavu, a sada vas molim da me mene ne nosite. Izvinjavam se svima što sam vas uvredio. Stvarno sam hteo ošteti Darka, nije mi uspelo, on je oštetio mene. Hvala ti Beograde na energiji, volim vas!".

Darko Stošić: "Znate da sam ja uvek realan i da govorim istinu. Tako da moram da kažem da je Roki istinski najteži sa kojim sam radio do sada. Niko me nikada u životu nije bacio dva puta u nokdaun u prvoj rundi. Svaka čast Roki, imaš moj rispekt. Vama hvala puno, lepo je videti da ovakva arena ovako pozdravlja MMA. Nadam se da ćemo se ponovo videti ovde kada budem branio titulu KSW šampiona".

22:55 - To je to, sada ide ono pravo! Fabjan i Stošić! Uskoro počinje borba, oseća se kako "treperi" vazduh u Areni.

22.40 - Kakva tehnika Joksovića! Negučić nije uspeo da se izbori u parteru i nakon fantastične odbrane, Joksović je uspeo da uspava svog sunarodnika. Sve se završilo u drugoj rundi, a Negučić je zaspao samo milisekund nakon zvona! Sudija je bez obzira na to prekinuo borbu i pobeda ide Joksoviću! Šampionski pojas je odbranjen!

Nikola Joksović: "Težak je bio meč, znao sam da je Stefan baš opasan protivnik. Prepucavali smo se da će biti nokaut, pokušavao sam, ali je presudila "džica". Baš se dobro brani, ali nisam imao rame ubačeno. Onda sam počeo malo da se punim i osetio sam da je zaspao. Ljudi ne znaju, meni je ovo poslednji meč na ugovoru u FNC-u, tako da Forgi, podebljaj novac, pa ćemo da potpisujemo novi ugovor. Imam 15-0 skor, možda bude UFC uskoro".

22:24 - U oktagon izlaze dva srpska borca Nikola Joksović i Stefan Negučić. Ovo će biti pravi srpski okršaj!

22:20 - Odluka sudija je otišla na stranu Franciska Kroate. Jednoglasna odluka sudija, zaslužena pobeda. Džakić je na kraju smirivao publiku, koja je krenula pogrdno da skandira Kroati.

Francisko Kroata Bario: "Hvala Srbijo, hvala što ste me primili drugi put, ali 2-0 za mene. Svaka čast, imate najbolje navijanje u celoj Evropi. Borio sam se u Poljskoj, a nisu ovako zviždali prema meni. Imate veliko poštovanje od mene!"

22:18 - I treća runda je prošla u sličnom maniru, Kroata je opet bio ofanzivan, ali Džakić je sve napade fantastično branio. Sada će sudije odlučiti.

22:11 - Au, kakva druga runda! Džakić je uzvratio udarac! Izvanredna odbrana, a onda i odlični kontranapadi. U par navrata je umalo ugušio Kroatu. Raspalio je Arenu!

22:05 - Džakić je u prvoj rundi delovao veoma dobro fizički, uspeo je da se održi i da skoro uopšte ne izgubi snagu, dok je Kroata sve vreme samo napadao. Cela prva runda gotova je u parteru, dominiro jeste Kroata, ali i Džakić ima šta da pokaže. Čak je umalo napravio kontranapad.

21:55 - Evo i Dušana Džakića, sledi borba protiv Franciska Korate Barija. Ovo je veliki povratak Džakića u MMA svet, a kakav će ishod biti ostaje da vidimo.

21:48 - Vasa Bakočevića je od nokauta spasilo zvono ! Ribeiro je bio u potčinjenoj poziciji tokom celog meča, međutim u poslednjoj rundi je uspeo da se probudi i iznenadi našeg borca. Bila je ovo prva borba Ribeira u ber-nakl kategoriji i već je uspeo da pruži fantastičnu borbu. Na kraju je pobedio na poene. Odlična borba!

Vaso Bakočević: "Pa ne mogu se baš ni setiti koliko je bilo blizu (smeh). Kaki ku**c MMA, samo ber-nakl baki. 5-0, ako niste znali. Na žalost Pejić i ja ćemo raditi MMA, malo odmor, pa kreće kamp. Mora rvanje, rukavice, gej... Ali ok. Ja sam tu, ne samo da pobedim, već i vas da zabavim. Nemojte da me hejtujete. Vidimo se uskoro opet".

21:27 - Vaso Bakočević izlazi u oktagon uz Smoke Mardeljana, sprema se za borbu protiv Aleksandrea Ribeira, videćemo ko je bolji ber-nakl borac.

21:16 - Au, kakav nokaut! Marko Bojković uništio Brazilca nakon samo 15 sekundi borbe! Pereira nije imao nikakvu šansu, gard je pao, a tako i Pereira. Ovo je bilo u stilu Konora Mekgregora protiv Hoze Alda. Imamo zvezdu! Pehar ide u ruke Bojkoviću, dodelio mu je Đorđević. Sve je gotovo nakon samo jednog udarca!

Marko Bojković: "Drago mi je da MMA ovako raste, da nema vas, ne bi bilo ni nas. Najavio sam u medijima da ću završiti iz udarca to se i desilo. Uskoro se vidimo sa još boljim protivnicima. Bilo je super u Pioniru, ali ovo je tri puta veće. Drago mi je da je bio ovakav nokaut, ali šteta što nije potrajalo još malo duže da vidite sve što smo spremili. Ja najavim kako ću da završim protivnika, Icko spremi taktiku i to tako bude".

21:09 - Sledi borba Srbina Marka Bojkovića i Brazilca Hulija Pereire. Publika je glasnim reakcijama dočekala oba borca, jednog zvižducima, drugog aplauzima.

21:01 - Spektakl se nastavio! Jovan Marjanović je na brutalan način nokautirao Breda Vilera u prvoj rundi! Odlično je Marjanović ušao u meč, i od starta direktno krenuo na rivala. Beć u ranom delu borbe, naneo je Vileru ozbiljne posekotine, i u neklliko navrata uspeo da ga poljulja, ali je žilavi Englez uspevao da se pridigne. Ipak, nije mogao izdržati sve nalete, što je Marjanović iskoristio, i nokautirao Vilera u finišu prve runde.

Jovan Marjanović: "Osećao sam se dominantno i mislio sam da će posle prvog tej dauna biti gotivo, međutim iznenadio me. Ne znam da li je odustao, ali sam ga ugasio. Preveliki je on ratnik da bi odustao, on nije odustao, bio je onemogućem. To je to. Ovde je 14 ili 15 hiljada, duplo veći ivent i duplo veće zadovoljstvo. Možda bismo mogli da napravimo FNC u Nišu i da to bude moja borba za pojas".

20:54 - Predstavljeni su borci Jovan Marjanović u crvenom uglu i Bred Viler u plavom uglu. Sledi borba.

20:47 - Borci izlaze u oktagon, sprema se spektakl, najavljuje se rijaliti šou. "Fight of nations", Srbi protiv Hrvata.

20:36 - Fenomenalna Marina Spasić! Najbplja srpska borkinja ponovo je pokazala zašto je miljenica publike i pred punim tribinama nokautom slavila protiv Marine Nike! Sjajno je Spasićeva ušla u borbu, držala je svoj ritam, što se ubrzo i isplatilo. Pogodila je protivnicu u bradu, Nika se ubrzo našla na podu, a onda je usledila "rafalna paljba" koja je primorala sudiju da prekine! Ponovo je Spasićeva slavila na domaćem terenu!

Marina Spasić: "Dok nije došla publika. Onda sam došla u oktagon i osetila pravi mir. Kad sam ušla mislila sam to je tvoj teren, gledaj protivnicu i slušaj trenera i kao na igrici. Uvek mislim da moj tim veruje više u mene, nego što ja verujem u tim trenucima od treme koja me "udara". Fenomenalno je u Areni, ovo je moja publika, osećam se kao kod kuće. Kada završiš, to je to, živiš san. Vežbali smo ovu taktiku, bilo je kao na treningu".

20:28 - Marina Spasić i Marina Nika izlaze u oktagon, gde će odmeriti snage. Ovo je prva borba "Main card"-a, dame će otvoriti ovaj ivent.

20:21 - Fabjan gestikulirao klanjem celoj "Beogradskoj areni" pred start "Main card"-a.

20:15 - Miran Fabjan i Darko Stošić jedan pored drugog, deluju "nabrijano" i spremaju se za svoju borbu.

20:10 - Pogledajte izjavu Fabjana pred borbu, najavio "smrt" Stošiću.

20:00 - "Mesar" nastavlja da "melje"! Aleksandar Vukosavljević Mlata nokautirao je Andriju Stojiljkovića u prvoj rundi! Iako je imao nešto lošiji početak, i brzo se našao u problemu, uspeo je Mlata da se vrati u meč, a potom ga i završi u svom stilu! Pogodio je Stojiljkovića desnim direktom, oborio ga, a potom ga "graund end paund" udarcima dokrajčio dok sudija nije prekinuo borbu.

Aleksandar Vukosavljević Mlata: "Bitno je da znate zašto sam ja je**ni Mesar. Zbog ovoga (pokazuje na ruke), kada ovo uradi tu trava ne raste. Čisto da se zna, a što se tiče toga, vratio sam se, izi bejbe. Plan je bio da ga nokautiram. To sam najavio i pokazao. Radio sam sa Borovićem, Stipom, Vitom, Saletom, Forgijem... Pored takvih ljudi, mora da se pravi ovakve stvari. Hvala svima, porodici, Beogradu, Kosovskoj Mitrovici i Zagrebu. Hvala svima što ste došli da podržite sport i FNC, ovo je bilo dobro zagrevanje, a sada sledi šou, uživajte"

19:53 - U oktagon su ušli Aleksandar Mlata Vukosavljević i Andrija Stojiljković. Uskoro počinje borba.

19:47 - Sjajan početak FNC-a 17! Vojislav Simičić slavio je tehničkim nokautom posle svega 15 sekundi druge runde protiv Jana Vaclaveka! Bio je Simičić bolji od samog početka, a to je uspeo da iskoristi početkom druge runde. Našli su se on i Čeh na podu, a onda je Simičić iskoristio poziciju, i zadao nekoliko ozbiljnih udaraca, nakon čega je sudija prekinuo meč.

Vojislav Simičić: "Za mene je ispunjenje dečačkog sna da nastupam među ovakvim imenima. Borbu posvećujem mami. Hvala svima što su došli u ovakvom broju".

19:37 - U ring izlaze Vojislav Simičić i Jan Vaclavek i to će biti prva borba dana, sa tim da je reč o preliminarnoj borbi. Posle ove sledi još jedna i onda kreće "Main card".

19:30 - "Beogradska arena" je prepuna, čeka se sa početkom iventa.

19:20 - Kapije su otvorene 45 minuta kasnije, pa zbog toga kasni ceo ivent.

Dražen Forgač je pred sam ivent dao kratak intervju za FNC.TV, te je istakao da je jako ponosan na svoju organizaciju.

- Pre dve tri godine bih mu rekao da će biti za pet možda, to je bila daleka fantazija. Ali došli smo do toga pre nego što smo očekivali. To je sve do našeg rada, hajpa... Rastemo eksponencijalno i mislim da je MMA nikada već i popularniji u regionu. Veći je broj ljudi nego na UFC-u i KSW-u koji je bio u Zagrebu. To je merilo našeg uspeha. Uvertira za ovo je bio ivent u Pioniru, tada je bilo preko 8 hiljada ljudi. Ona video najava je srušila sve rekorde i oduševila sve u MMA. Nakon toga je bilo puno aktivnosti i marketinških stvari. Mislim da smo uspeli - počeo je Forgač.

Ponosan je na "fight card" koji su uspeli da naprave, a bilo je samo jednog otkazivanja.

- Ovo je krem de la krem MMA u regiji, trudili smo se napraviti najbolji fight card i mislim da smo uspeli. Publika je napunila Arenu, jednu od najvećih u Evropi. Biće spektakl. Imali smo nesreću da se desilo otkazivanje borbe za titulu. To je neminovno u ovom sportu, ali imali smo sreće da se samo jedna borba od deset otkaže. Naravno da žalimo, ali probaćemo da ostvarimo to na sledećem iventu, ali možemo uživati u ostalih devet borbi - dodaje Forgač.

Nije iz prva bio optimista što se tiče tuče golim rukama...

- Moram reći da sam bio skeptik rema ber-naklu, gole šake, dve minute runde, nema taktike. To je atraktivno za publiku, nema partera i rvanja, samo tuča, to publika prepoznaje. Videli smo već na vaganju da je bilo napeto, dosta očekujemo - ističe Forgač.

Nije verovao da će Stošić učestvovati na ovom iventu.

- Da je neko rekao da će Stošić učestvovati u FNC-u to je pravo čudo. Napetost je velika, nema glume, radi se o stvarnoj napetosti, čak i laganoj netrpeljivosti između njih. Siguran sam da obojica veruju u pobedu, ali videćemo kako će se to odviti u samom kavezu - zaključio je Forgač.

Ceo događaj kreće od 19 časova, sa predstavljanjem, uvodom i ostalim detaljima. Nešto kasnije kada kreću preliminarne borbe, gde će se u kategoriji do 81 kilograma sukobiti: Vojislav Simičić i Jan Vaclavek, kao i Aleksandar Vukosavljević i Andrija Stojiljković.

Direktan prenos uživo, u Srbiji će biti moguć samo putem FNC-ovog PPV-a, ali ćete tekstualni prenos sa ekskluzivnim video i foto sadržajem iz Arene, moći da ispratite na Telegraf Sportu.

18:50 - Fabjan izašao u oktagon da oseti prostor i atmosferu.

Glavne borbe

Marina Spasić - Marina Nika

Jovan Marjanović - Bred Viler

Marko Bojković - Hulio Pereira

Vaso Bakočević - Aleksandre Ribeiro

Francisko Bario Kroata - Dušan Džakić

Nikola Joksović - Stefan Negučić

Darko Stošić - Miran Fabjan

(Telegraf.rs)

Video: Dražen Forgač za Telegraf pred FNC u Areni: "Ovo je najveći hajp za jedan event u regionu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    1. jun 2024 | 19:38

    Zar se ne moze napisati "dogadjaj" umesto "ivent"?

  • Bojkovic

    1. jun 2024 | 21:21

    Kako namešten meč za Bojkovića🤣pa ovaj trener od Brazilca izgleda kao debelo dete u 5om osnovne kog oteraju sa fudbala. Nameštaju Icko i I Simetrija za dečkića

  • Drazen

    1. jun 2024 | 22:31

    Steta za Dzakicaa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA