Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je fudbalski huligan koiji je učestvovao u čuvenoj "Sixty-Man" tuči, sada se bori protiv Srbina u UFC-u

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće to i te kako zanimljiv duel dvojice boraca

  • 3
Aleks Pereira Jirži Prohaska Foto: Tanjug/AP

Naredni UFC 300 događaj koji se održava u Las Vegasu doneće jako zanimljivu borbu između Srbina Aleksandra Rakića i Čeha Jirija Prohaske, a pobednik će najverovatnije nešto kasnije biti izazivač za titulu!

Imaju njih dvojica zanimljivu istioriju, jer ga je Rakić pre tri godine javno isprozivao - mada je i sam bio besan zbog odluke UFC-a da Čeh tada  bude izazivač Gloveru Tešeiri.

O Prohaski već znamo da je bio u specijalnim jedinicama i na ratištima u Alžiru, ali ono manje poznato jeste tod a je svojevremeno bio fudbalski huligan.

Kao član ultrasa FK Zbrojovak Brno, Prohaska je učestvovao u čuvenoj "Sixty-Man" huliganskoj tuči. Mnogima to nije bilo iznenađenje s obzirom na to da je imao teško detinjstvo. U međuvremenu je našao način da kanališe svoj bes.

- Imao sam 17 ili 18 godina kada su me pozvali da se tučemo 30 na 30, prihvatio sam jer sam uvek išao tamo gde je akcija. Pobedili smo u toj tuči, a to je bila moja jedina huliganska. Međutim, kad god je bila neka "akcija" na ulici ili kafani, ja sam bio tamo - rekao je svojevremeno.

Takođe, i Čeh je te 2021. javno odgovorio Rakiću i izvređao ga.

- Malo sam razočaran zbog toga, ovo je takvo nepoštovanje. Informacija da mu je UFC ponudio borbu nije tačna, moji momci i menadžer su razgovarali sa njima i oni su rekli da nije istina. To samo pokazuje da je on lažov. A ta stvar sa zastavom Češke? Čoveče, njegova austrijska zastava ima iste boje kao i naša. To samo pokazuje da je on smeće - rekao je Čeh, aludirajuži da se Rakić bori pod austrijskom zastavom, i dodao:

- On pokazuje da nije ratnik, već smeće. On nije izazov za mene i od ovog trenutka ne gledam i ne slušam šta govori. ja želim da se borim sa pravim ratnicima, on to nije i jako sam razočaran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ozren Soldatovic

    11. april 2024 | 14:21

    Isto tako ne treba zaboraviti,da je Prohaska vec doziveo poraz od jednog Srbina na pocetku MMA karijere ,Bojana Velickovic ili ti Srpskog Celika . A u ovoj borbi nadamo se i verujemo u pobedu Aleksandra Rakica .

  • stojadin pavlovic cole

    11. april 2024 | 14:21

    On je Austrijski borac , to je kao da kazemo da je Zidane Kabilac, Roger Federer da je Bur, Baloteli da je Ganijac, valjda ciju zastavu nose to je. On mozda se oseca i ima korene ali ciji zastavu nosis sine to si. I da nosis dve zastave opet nije to to. Jedna samo i budi ono sto jesi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA