≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Srbin iz Kuršumlije kralj plemena u Nigeriji": Neverovatna priča dede ubijenog MMA borca

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan je svojevremeno otkrio kako je njegov deda radio u Africi

  • 7

Reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, tragično je preminuo u nedelju 25. februara u jutarnjim satima.

On je nakon tog velikog uspeha gostovao u podkastu "MMA INSTITUT", gde je pričao o tome kako je doživeo celo takmičenje, koje se održalo u Tirani. Takođe, govorio je i o karijeri i prednostima koje sport nosi sa sobom.

Tokom razgovora, njegov trener Borislav Ćosić je otkrio zanimljivu prošlost Stefanovog dede.

- Njegov deda je kralj afričkog plemena! Ovo je istina, 15.000.000 stanovnika ima pleme i on je bio kralj tog plemena. Sad nije normalno da belac bude kralj tog plemena ali on je nešto finansijski pomogao plemenu.

Stefan je nastavio:

- Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji! On je bio geometar tamo i neke vakcine je kupio. Pomogao je te ljude da se izleče i proglasili su ga za kralja.

Navodno je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože inaugurisan,

- Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske. Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan - rekao je Savić jednom prilikom.

On je rođen u Kuršumliji 1947. godine, završio je geodeziju, a nakon što je radio na brojnim velikim projektima u Jugoslaviji "Energoprojekt" ga je osim u Nigeriju slao u Kuala Lumpur, Singapur, Keniju, Peru i brojne druge zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav

    25. februar 2024 | 16:20

    Na Dorćolu sam jedva izbegao smrt mada sam bio reprezentativac u karateu. Napravio sam se mrtav pa je banda pobegla. Policija je bila u dosluhu s bandom

  • Grom iz Vedra Neba

    25. februar 2024 | 15:51

    U P.M. kakav pristojan dečko,vrijedan radnik,sportista i da mu zivot padne zbog nekog prokletog ajvana.

  • Cile Mile

    25. februar 2024 | 15:42

    Pleme Igbo je čuveno u Nigeriji i po pokušaju separatizma od Nigerije i pokušaju osnivanja svoje posebne države Bijafre . Ima njih i 35 mil i Hrišćani Evangelisti su velikom većinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA