Basrak pobedio Pagonisa na glasanju i ponovo je izabran za predsednika Kik boks saveza Srbije

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Basrak je imao 44 glasova, a protivkandidat 33

Duško Basrak ostaje predsednik Kik boks saveza Srbije, odlučeno je danas na Skupštini Saveza.

Basrak u julu prošle godine, na vanrednoj izbornoj skupštini, izabran za predsednika, ali se Nenad Pagonis, tada poraženi protivkandidat, žalio zbog proceduralne greške i Ministarstvo sporta tražilo je novo izjašnjavanje delegata.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Basrak, nekadašnji šampion, već dugo uspešan privrednik, još jednom je dobio značajnu većinu, za njega su glasala 44 delegata, a Pagonis je dobio podršku 33 člana Skupštine.

Basrak je, otkad je počeo mandat, uspeo da odblokira račun Saveza i omogući finansiranje, regulisan je dug prema Ministarstvu sporta, a reprezentacije, seniorska i juniorska, posle ozbiljnih priprema, otišle su na važna takmičenja.

I na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Turskoj i na seniorskom šampionatu u Albufeiri, u Portugalu, ostvareni su vrhunski rezultati.

Basrak je na kraju godine za nama obezbedio odobravanje stipendija za osvajače medalja, a sa svojim timom najavio još bolje rezultate u 2024. godini.

Izabrani su i Upravni i Nadzorni odbor Kik boks saveza Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Brutalni Veličković "zadavio" Grka u finalu za 300.000 evra!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA