Pre godinu dana je bio beskućnik i živeo u kolima, večeras može da zaradi milion dolara i titulu šampiona

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Filmska priča čoveka koji je od UFC-a stigao do dna, pa opet do vrha

Iza MMA zvezde Impe Kasanganaja nalazi se neverovatnih godinu dana života, gde je od beskućnika došao u situaciju da se u petak veče bori za titulu i ček od milion dolara!

Kasanganaj se u finalu Lige profesionalnih boraca bori sa Džošom Silveirom za titulu u poluteškoj kategoriji a osim prestiža nekadašnji UFC borac inkasiraće pozamašnu sumu.

A pre samo 12 meseci je živoe u svom automobilu koji je bio parkiran ispred svoje teretane u Majamiju.

- Smešno je kada se osvrnem na pre godinu dana, kao: „Život je malo drugačiji." Svaki put kada prođem pored tog parking mesta, pomislim: „Čoveče, sad idem kući, imam kuću sa garažom."

Kasanganaj je prvi put počeo da trenira MMA 2017. godine, kada je imao 24. U to vreme imao je diplomu iz računovodstva i finansija, ali ga je MMA uvek rpivlačio i pre nego što ga je otkrio UFC imao je skor 5:0.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Impa Kasanganay (@impak5)

Dobio je ugovor, da bi posle samo četiri meča (dve pobede) ostao bez istog.

- To me je učinilo odlučnijim. Znao sam da imam poziv da se borim. U to vreme sam mislio da mi je ostalo još 15 ili više od 20 godina borbe. Tako da nije bilo važno. Bilo da se radi o UFC-u, Belatoru, ONE Championship-u ili PFL-u, jednostavno sam hteo da odem da radim ono za šta sam pozvan, da se borim.

Ipak, neaktivnost u "kavezu" ga je dovela do toga da ima finanijskih problema. Radio je kao lični trener, zatim i u restoranu, vodio je poslovne knjige... Nije želeod a se rati kod roditelja u Severnu Karolinu i odlučio je da živim ispred teretane - u automobilu.

- Nisam se žalio, nikome nisam rekao. Prilično sam siguran da bi me moji prijatelji pustili da uđem unutra i budem tamo, ali ja sam sebi rekao: ’Ne, ušao si u ovu situaciju, moraš sam da se izvučeš iz nje." Jednog dana prijatelj je bio u teretani i rekao je:„ Hej, spavaš li u svom autu? Onda sam ponovo počeo da dobijam više klijenata i štedeo sam novac, ali sam bio kao: „Znaš šta? Ne moramo sada da pravimo nikakve lude poteze."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Impa Kasanganay (@impak5)

Ono što je održalo Kasanganaja bio je san da postane svetski šampion.

- Probudio bih se ujutru, u šest ujutru bio bih u teretani, vežbao do 10, udarao bih u torbu nekoliko sati, tuširao bih se. Radio bih na tehnici i vizuelizaciji, kao da ću jednog dana biti šampion. Vidite kako se život promenio. Ali stvarno volim jednostavan život. Hoću farmu, želim ranč. Ali lepše je kada imaš malo više novca.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA