Edvards odbranio pojas odlukom sudija, ništa od povratka Usmana!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Edvards slavio na malo očekivan način

Ljubitelji borilačkih sportova, ponovo su imali priliku da uživaju u pravom spektaklu u režiji UFC organizacije, ovog puta na nešto drugačijoj lokaciji u odnosu na ono kako smo navikli - u Londonu.

“O2” Arena u engleskoj prestonici, ugostila je najbolje borce iz najjače svetske MMA promocije, a u centru pažnje bila je borba za titulu u “velter” kategoriji u muškoj konkurenciji između branioca titule Leona Edvardsa i Kamarua Usmana.

Edvards slavio na malo očekivan način

Mnogi su očekivali pet rundi rata, ali se isto tako i očekivao da je to ishod u kojem Edvards teško može da odbrani titulu. Međutim, ipak se desilo ono što je malo ko očekivao.

Veći deo prve runde protekao je bez značajnijih dešavanja, ali je onda Edvard sjajno “bacio” “midl-kik”, nakon čega se Usman zateturao. Pokušao je Usman da uzvrati obaranjem, ali je Edvards ipak uspeo da se odbrani do kraja runde.

U drugoj rundi je viđena nešto bolja situacija po Usmana, koji je uspeo da obori protivnika i zada nekoliko dobrih udaraca. Kako je vreme odmicalo, pritisak Usmana je rastao, i bilo je očigledno da će nigerijski borac nastojati da rvanjem i borbom u parteru pokuša da stvori poziciju za prekid.

Ipak, Edvards je tokom čitave borbe odlično branio rušenja, i uz to nekoliko puta pogađao protivnikovu glavu, što se na kraju ispostavilo kao dovoljno za pobedu i odbranu titule.

Ipak, stečeni utisak je da je pobedu mogao odneti bilo koji od dva borca. Na kraju je pojas ipak ostao u vlasništvu Leona Edvardsa, koji je većinskom odlukom sudija (48:46; 48:46; 47:47) obranio titulu u “velter” kategoriji.

Gaetje i Fiziev priredili spektakl

Kao što je bilo i očekivano, Džastin Gaetje i Rafael Fiziev su priredili pravi spektakl u Londonu.

Meč je bio skoro pa izjednačen tokom svih 15 minuta (3 runde po pet minuta), a publika je zaista imala priliku da gleda 3 runde “rata”. Smenjivali su se u vođstvu borci, pogađali, ali i primali veliki broj udaraca, a ono što je posebno privuklo pažnju jeste to kako su podnosili primljene udarce, bez previše panike.

Na kraju, Gaetje je u trećij rundi uspeo da preuzme inicijativu, i stvori “štetu” na licu Fizieva, kojem je manje odgovarao ovakav rasplet, što se na kraju i ispostavilo. Na kraju, sudije su podeljenom odlukom proglasile pobedu Džastina Gaetjea, koji je u ovom meču bio znatno podcenjen.

Kada je reč o glavnom delu večeri, pobedu je polugom zabeležio i Gunar Nelson, koji je u “velter” kategoriji savladao Brajana Berberenu. Takođe, trijumf je upisala i Dženifer Maja, koja je jednoglasnom sudijskom odlukom savladala Kesji Onil, a na isti način je i Marvin Vetori bio bolji od Romana Dolidzea, u srednjoj kategoriji.

Todorović zabeležio poraz zbog povrede kolena

Srpski borac, Duško Todorović, poražen je od Kristijana Liroja Dankana, prema zvaničnoj odluci, tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ipak, nije bilo reči o nokautu, već je pri jednom obaranju, Todorović povredio koleno, nakon čega nije mogao da nastavi meč, te je usledio prekid. Odmah se videlo da je srpski borac napravio pogrešan korak i loše okrenuo telo, a čim se uhvatio za koleno, arbitru je bilo jasno o čemu je reč.

Kako su preneli mediji sa lica mesta, najverovatnije je reč o povredi drugog ligamenta kolena.

Todorovićeva borba je bila deo uvodnog programa, a osim toga, održano je još devet mečeva.

Rezultati ostalih mečeva na UFC 286

Dž. Miler - V. Hardi - pobeda Hardi na bodove

Dž. Herbert - L. Klein - nerešeno

Dž. Vud - L. Karolina - pobeda Vud na bodove

Dž. Hedli - M. Gordon - pobeda Hedli tehničkim nokautom u prvoj rundi

L. Marfi - G. Santos - pobeda Marfi na bodove

M. Mokaev - J. Filjo - pobeda Mokaev polugom u 3. rundi

S. Paterson - J. Ašmoz - pobeda Ašmoz nokautom u prvoj rundi

K. Dankan - O. Morales - pobeda Dankan na bodove

Dž. Šor - M. Amirkani - pobeda Šor polugom u drugoj rundi

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA