Mekgregor postaje milijarder, želi da se pridruži Ronaldu, Džordanu, Mejvederu...

 
 
  • 1

Irski UFC borac je na dobrom putu da dođe do milijarde

Legenda UFC-a Konor Mekgregor predvideo je da će do 35. godine postati milijarder. Popularni Notorius (32), procenjuje svoje bogatstvo na 100 miliona funti (111 miliona evra) zahvaljujući svojoj UFC karijeri i mnoštvu preporuka.

Bivši šampion u lakoj i perolakoj kategoriji najbogatiji je borac u istoriji UFC-a - i zaradio je 80 miliona funti (89 miliona evra) iz bokserskog meča sa Flojdom Mejvederom 2017. godine.

Pored njegove blistave sportske karijere, koja će se nastaviti naredne godine borbama protiv Dastina Poirijea i Manija Pakjaa, Irac imaborjne investicije van oktagona.

Povoljne ponude imaju Burger King, Beats bi Dre, Monster Energi i Reebok, ali njegov pravi 12 irski viski je dragulj krune, koji je u prvoj godini doneo 750 miliona funti (835 miliona evra)

Odgovarajući na pitanja svojih 8,3 miliona pratilaca na Tvitteru, jedan obožavalac pitao je Irca kada očekuje da postane milijarder, na šta je on odgovorio: Sa 35 godina.

To bi učinilo Mekgregora tek šestim sportistom u istoriji koji se pridružio ekskluzivnom klubu milijardera. Fudbalska super zvezda Lionel Messi bio je njen poslednji učesnik, nakon Kristijana Ronalda, Tajgera Vudsa, Majkla Džordana i Flojda Mejvedera.

Golfer Tajger Vuds je milijardu dolara prebacio još 2009. godine, kada je potpisao astronomski ugovor sa kompanijom „Najk“. Pridružio mu se bokser Flojd Mejveder 2017. godine, s tim da je on najveći deo novca dobio od skupocenih TV prava.

Prošle godine Kristijano Ronaldo je postao prvi sportista iz timskih sportova i prvi fudbaler koji je zaradio milijardu dolara, od čega je 650 miliona dobio od ugovora. Majkl Džordan je prvi milijarder među sportskim ličnostima, ali to je postao po završetku karijere u raznim poslovnim poduhvatima.

Osim toga, Leo Mesi postaće tek drugi fudbaler u istoriji koji je zaradio milijardu dolara u karijeri, a tek peti sportista kom je to pošlo za rukom. Prema pisanju magazina "Forbs", Mesijeva ukupna zarada dostići će milijardu dolara ako završi sezonu 2020/21.

Međutim, pre Mekgregora i Mesija u društvo miljardera može da uđe teniska legenda Rodžer Federer, za koga se smatra da vredi više od 900 miliona dolara.

Video: Mekgregor nakon nokautiranja Kauboja za 40 sekundi

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PP

    4. novembar 2020 | 21:44

    Jos je impresivnije jer on dolazi iz sporta koji jos uvek ne moze ni da se poredi sa fudbalom ili kosarkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA