Danju programira, noću bije muškarce: Upoznajte Dianu šampionku Evrope i sveta u kik boksu! (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Srpska šampionka Diana Dabetić je obična devojka, radi kao programer, ali kada uđe u ring ona postaje prava ratnica

Srbija je ratnička zemlja, to su dokazali vekovi naših borbi sa osvajačima, neprijateljima i ostalim pretendentima na naše teritorije. Nama je rat u krvi i ne samo muškarcima već i ženama koje su često kroz istoriju pokazivale hrabrost i junaštvo.

>>> Kako Palma "bije" sa dvadesetak kilograma manje i mnogo više kose na glavi (VIDEO)

Do tog genetskog koda naših ženskih predaka preneo se i na današnje devojke i žene koje se ne boje da uđu u ring i osete bol, udarce i radost koju donosi pobeda.

Jedna od tih junakinja je i Diana Dabetić (27) mlada programerka koja je pronašla sebe u kik boksu i postala evropska i svetska šampionka.

Ona je tek posle završetka studija počela da trenira, a ujedno se zaposlila kao programer u jednoj firmi gde je takođe uspešna. Danju programira, a uveče ide na trening gde trenira sa muškarcima i uglavnom ih bije.

Foto: facebook/dianadabetic

- Počela sam da treniram rekretaivno kik boks, posle završetka studija Organizacionih nauka.

Navijam za Zvezdu od malena, trenirala sam i rukomet u Zvezdi i onda kao rekoh ajde da dođem u kik boks klub Crvena zvezda Delije.

- Počela sam da radim kao programer i malo po malo dok sam trenirala, osetila sam da bih mogla i da se takmičim - kaže Diana za Telegraf.

Foto: Jovana Milivojević

Ona kaže da je prvi trening bio pravo iskušenje, takoreći incijacija

- Prvi trening u grupi takmičara bio je dosta zanimljiv. Jedan dečko sa treninga je hteo da vidi da li ću se vratiti na trening ako dobijem batine. Dobila sam toliko lou kikova ( udarac ispod kolena) od njega da sam jedva mogla da stojim na nogama posle.

Foto: Jovana Milivojević

Pomislila sam "Bože, pa neće valjda svaki trening da me biju ovako" Ipak rešila sam da se vratim i sutra sma već bila na treningu. Danas mi je taj momak najbolji drug sa treninga. Ne treba nikad odustati, to je neki ritual u kik boksu za koji sam posle saznala.

O klubu i ženama u kik boksu.

- Nema mnogo devojaka u ovom sportu, pogotovo u mom klubu, ali znači nam da sparingujemo sa muškarcima jer su brži i jači, pa nam posle dođe lakše da radimo mečeve.

Pogledajte ceo intervju sa Dianom Dabetić

(J. Milivojević)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA