Pored Evrolige, i sam Real kažnjava svoje košarkaše: "Grb i dres ne poznaju nasilje"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Klub će postupiti po internom pravilniku

Košarkaši Partizana poveli su sa 2:0 u plej-of seriji protiv Real Madrida i sada su samo jednu pobedu udaljeni od plasmana na F4 u Kaunasu, a utisak početka serije jeste tučna na kraju drugog meča o kojoj bruji Evropa. 

Naime, udarac Ljulja i provokacija Pantera uticala je na opštu tuču u hali, pa su tako, odlukom sudija, svi košarkaši, osim Rudija Fernandeza koji nje ušao na teren, suspendovani. U međuvremenu, očekuje se odluka čelnika Evrolige o kaznama za pojedince.

Tako, specijalizovani košarkaški portali prenose da bi jabusele mogao da dobije i četiri godine suspenzije.

Sa druge strane, i sam Real Madrid ne želi da toleriše ispade u kojima pojedini sportisti ruše ugled kluba. Tako, Marka prenosi, da će klub strogo kazniti pojedince.

- "Nikada viđeno" - Ovako čelnici Reala vide sve ono što se dešavalo u četvrtak uveče u Madridu - Piše Marka i dodaje da su u Realu svesni da su pojedinci načinili veliku štetu klubu i da će biti kažnjeni:

- Tokom dana stićiće kazna Evrolige, a uporedo sa tim i oštre mere koje Real želi da primeni. Zaprepašćenje onim što se dogodilo ne izmiče nikome u Real Madridu. Navijači, menadžeri, treneri, pa čak i sami igrači, kada vide šta se desilo, stide se slike koja je prikazana svetu. Ime Real Madrida svima je na usnama zbog nečega što je van imidža koji beli klub želi da projektuje i neće dozvoliti da se to ponovi. Rešavanje sukoba udarcima je nešto što Madridu nije ni na pameti.

- Može se razumeti tenzija, sukob, napetost, ali ne i pokušaj da se sve reši udarcima. Grb i dres ne razumeju to i zbog toga će igrači snositi posledice - dodaje Marka.

Potom, ugledni španski list pojašnjava da klub ima interna pravila i za fudbal i za košarku i uvek se primenjuju u situacijama poput ove ili one koja se desila sa Valverdeom. U ovom slučaju sačekaće sankcije Evrolige pre nego što donesu odluke. Iz kluba će braniti interese entiteta u konkretnim situacijama, ali će biti neumoljivi pred nasilnim i preteranim stavom nekih.

(Telegraf.rs)

Video: Jedan je Kevin kapiten: Grobari ovacijama i pesmom dočekali Pantera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA